Πολιτική

Οπαδική βία: Σύσκεψη εργασίας στο Μαξίμου – Την άλλη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Οπαδική βία: Σύσκεψη εργασίας στο Μαξίμου – Την άλλη εβδομάδα οι ανακοινώσεις
Οπαδική βία: Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξέταση των υπό κατάθεση μέτρων σε θεσμικό και επιχειρησιακό επίπεδο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Οι ανακοινώσεις των μέτρων θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι νέες αλλαγές που θα ενταχθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη σύσκεψη της Δευτέρας αποφασίστηκε η λήψη μέτρων σε τρία επίπεδα: 1. Ακόμα μεγαλύτερη συστηματοποίηση του νομικού πλαισίου για τη λειτουργία των λεσχών των φιλάθλων, 2. Αναγκαίες προσαρμογές του ποινικού κώδικα και 3. Εντατικοποίηση, από την πλευρά των ελέγχων της ελληνικής αστυνομίας. Παράλληλα, αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Τι θεσπίζεται

  • Δυνατότητα συλλογής, επεξεργασίας και αξιοποίησης, στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας, του υλικού και των δεδομένων που καταγράφονται με οποιοδήποτε τεχνικό μέσο, το οποίο χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία. Έτσι, κάθε ποινική πράξη, που τελείται εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων, θα μπορεί να διακριβώνεται και να τιμωρείται.
  • Επεκτείνονται τα τοπικά και χρονικά όρια εφαρμογής των ποινικών διατάξεων για πράξεις αθλητικής βίας που έχουν αμιγώς οπαδικά κίνητρα και τελούνται σε χρόνο και τόπο που δεν συνδέεται με κάποια αθλητική εκδήλωση (π.χ., «ραντεβού» οπαδών, επιθέσεις σε συνδέσμους κ.λπ.).
  • Επανέρχεται το «ιδιώνυμο». Δηλαδή, η απαγόρευση αναστολής και μετατροπής των στερητικών της ελευθερίας ποινών που επιβάλλονται από τα ποινικά δικαστήρια για εγκλήματα που αφορούν σε εκδηλώσεις αθλητικής βίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments