Οικονομία

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Ικανοποιητικά τα έσοδα τηρουμένων των αναλογιών 

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Ικανοποιητικά τα έσοδα τηρουμένων των αναλογιών 
Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. Το έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού για τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στο 1,196 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για έλλειμμα 2,243 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2022 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022 και ελλείμματος 1,561 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο.

Επίσης τα έσοδα κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι του στόχου, όπως επίσης μικρότερες ήταν και οι δαπάνες. Σύμφωνα μάλιστα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη «τα στοιχεία της εξέλιξης των φορολογικών εσόδων ήταν – τηρουμένων των αναλογιών – ικανοποιητικά για τον Ιανουάριο του 2022. Παρά το γεγονός ότι αναβλήθηκαν οι καταβολές ΦΠΑ και άλλων φόρων για τις 4 Φεβρουαρίου, τα φορολογικά έσοδα ήταν κοντά στον στόχο (-224 εκατ. ευρώ) και θα τον υπερέβαιναν κατά 100 εκατ. ευρώ περίπου, με βάση τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου, αν δεν υπήρχε η εν λόγω αναστολή».

Ο Θ. Σκυλακάκης σημείωσε επίσης ότι «ο Ιανουάριος, λόγω της έξαρσης της μετάλλαξης “Ο” και των καιρικών φαινομένων, ήταν ένας δύσκολος οικονομικά μήνας, κάτι που είχε (προσωρινές) επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα, οι οποίες ήδη έχουν αρχίσει να αίρονται, με βάση τα πρώτα στοιχεία από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η πορεία της οικονομίας – αν δεν υπάρξουν σημαντικές αρνητικές διεθνείς εξελίξεις – αναμένεται να βελτιωθεί στους επόμενους μήνες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments