Διεθνή

Όμικρον: Έκρηξη κρουσμάτων στην Ανατολική Ευρώπη ενόψει χαλάρωσης μέτρων

Όμικρον: Έκρηξη κρουσμάτων στην Ανατολική Ευρώπη ενόψει χαλάρωσης μέτρων
Τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός κρουσμάτων στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, τη Ρωσία και την Ουκρανία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Nέο κύμα λοιμώξεων από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού κατευθύνεται προς την ανατολική Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καλώντας τις αρχές να ενισχύσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού και άλλα μέτρα.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός κρουσμάτων στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, τη Ρωσία και την Ουκρανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ.

Οι δηλώσεις του έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Τσεχία και η Πολωνία, αφήνουν να εννοηθεί ότι θα χαλαρώσουν τον επόμενο μήνα τους περιορισμούς για την πανδημία αν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων συνεχίσει να μειώνεται.

Ωστόσο ο ΠΟΥ τόνισε ότι παραμένει η ανάγκη για μέτρα όπως τα rapid test και η χρήση μάσκας, δεδομένου ότι πάνω από 165 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Ευρώπης που καλύπτει ο ΠΟΥ με 25.000 θανάτους μόνο την περασμένη εβδομάδα.

«Αντιμέτωποι με το κύμα της Όμικρον και με τη Δέλτα να εξακολουθεί να κυκλοφορεί ευρέως στα ανατολικά, η ανησυχητική κατάσταση δεν είναι κατάλληλη στιγμή για την άρση μέτρων που γνωρίζουμε ότι λειτουργούν για τη μείωση της εξάπλωσης της Covid», σημείωσε ο Κλούγκε.

Απηύθυνε επίσης έκκληση προς τις κυβερνήσεις να διερευνήσουν τους λόγους για τα κατά τόπους χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά. Λιγότεροι από το 40% των πολιτών άνω των 60 ετών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, το Κιργιστάν, την Ουκρανία και το Ουζμπεκιστάν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά, επισήμανε ο Κλούγκε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments