Ελλάδα

Αναβιώνει η δολοφονία 71χρονου με 57 μαχαιριές για 100 ευρώ

Αναβιώνει η δολοφονία 71χρονου με 57 μαχαιριές για 100 ευρώ
Τον Οκτώβριο του 2016 το δικαστήριο επέβαλε δις ισόβια στον νεαρό Βούλγαρο για την άγρια δολοφονία.

Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες η άγρια δολοφονία του 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη καθώς η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε βρεθεί κατακρεουργημένος με 57 μαχαιριές για… 100 ευρώ.

“Δεν είμαι δολοφόνος” επέμεινε ο Βούλγαρος, στον οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινή δις ισόβια. Σύμφωνα με το cretalive, ο κατηγορούμενος δέχθηκε πιεστικές ερωτήσεις από τον Εισαγγελέα ο οποίος πρότεινε την ενοχή του. Ο Βούλγαρος ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν έκανε τίποτα. “Σοκαρίστηκα, πανικοβλήθηκα” είπε και έριξε την ευθύνη του αποτρόπαιου εγκλήματος στον τότε ανήλικο ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξης.

Δις ισόβια για τον άγριο φόνο

Τον Οκτώβριο του 2016 το δικαστήριο επέβαλε δις ισόβια στον νεαρό Βούλγαρο για την άγρια δολοφονία του 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη. Πιο συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για τις βασικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία κατά συναυτουργία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή 14 μηνών κατά συγχώνευση για παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.

Στο άκουσμα της ποινής οι συγγενείς του θύματος που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα είχαν εκφράσει την ικανοποίηση τους κάνοντας λόγω για δικαίωση στη μνήμη του νεκρού. Παράλληλα καταφέρθηκαν φραστικά τόσο εναντίον του δράστη όσο και του συνηγόρου του κατά την αποχώρηση τους από το δικαστήριο. Όπως έχει γράψει το Cretalive το έγκλημα, που είχε συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία των Μοιρών αλλά και ολόκληρη την Κρήτη έγινε παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2015.

Το χρονικό

Ο 71χρονος Όθωνας Ανδρουλιδάκης, είχε βρεθεί κατακρεουργημένος μέσα στο σπίτι του, στις Μοίρες. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη δύο ανδρών από τη Βουλγαρία, ο ένας μάλιστα μόλις 17 ετών. Όταν τους προσήγαγαν ο ένας τα έριχνε στον άλλον για την δολοφονία, παραδεχόμενοι ωστόσο ότι και οι δύο πήγαν μέχρι το σπίτι του ηλικιωμένου.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 21χρονο δις ισόβια, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό ενώ στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας έδρας έκανε λόγο για ένα έγκλημα ιδιαίτερα σκληρό και βάναυσο.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι δύο Βούλγαροι μαχαίρωσαν 57 φορές τον άτυχο συνταξιούχο με κίνητρο τη ληστεία. Μόλις 100 ευρώ βρήκαν στην τσέπη του παντελονιού του, τα οποία ξόδεψαν σε μπαράκια της περιοχής, τη νύχτα της δολοφονίας. Ως προς την κτηνώδη δολοφονία, ο ένας τα ρίχνει στον άλλον. Ο 21χρονος κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου ισχυρίστηκε ότι ο ανήλικος ήταν εκείνος που μαχαίρωσε με αλλεπάλληλα χτυπήματα τον ηλικιωμένο. Τα αντίθετα ακριβώς ισχυρίζεται ο τελευταίος, μεταφέροντας την αποκλειστική ευθύνη της δολοφονίας στον συγκατηγορούμενό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments