Ελλάδα

Βόλος: Παράνομο κέντρο απεξάρτησης λειτουργούσε στα Λεχώνια – Τέσσερις συλλήψεις

Βόλος: Παράνομο κέντρο απεξάρτησης λειτουργούσε στα Λεχώνια – Τέσσερις συλλήψεις
Οι υπεύθυνοι του κέντρου εισέπρατταν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 400 έως 1.000 ευρώ κάθε μήνα.

Παράνομο κέντρο απεξάρτησης που λειτουργούσε σε ενοικιασμένη μεζονέτα στα Λεχώνια, και φιλοξενούσε οκτώ τοξικομανείς, εντόπισε η Αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν τους δυο φερόμενους ως υπεύθυνους έναν 48χρονο και μια 41χρονη γυναίκα, κατοίκους Βόλου και δύο βοηθούς τους, έναν 36χρονο και μια 37χρονη γυναίκα, κατοίκους άλλης πόλης της Ελλάδας. Οι κατηγορίες, που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Η κατηγορία της απάτης φέρεται να στοιχειοθετήθηκε μετά από καταγγελία των τοξικομανών που φιλοξενούνταν πληρώνοντας χρηματικά ποσά κάθε μήνα, ότι εξαπατήθηκαν, καθώς το κέντρο δεν είχε άδεια, ψυχολόγο και το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Θεσσαλία TV, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι υπεύθυνοι του κέντρου εισέπρατταν από τις οικογένειες των «νοσηλευόμενων» χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 400 έως 1.000 ευρώ κάθε μήνα για κάθε νοσηλευόμενο.

Μετά από παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες, χθες το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έφοδο στη μεζονέτα, συνέλαβαν τους υπεύθυνους και τους βοηθούς τους, ενώ ένας από τους φιλοξενούμενος τους παρέδωσε μικροποσότητα ηρωίνης που είχε στην κατοχή του. Αξίζει να σημειωθεί πως για να λειτουργήσει νόμιμα ένα κέντρο απεξάρτησης, χρειάζεται άδεια του υπουργείου Υγείας και πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, όπως για οι ουσίες που χορηγούνται για απεξάρτηση τοξικομανών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments