Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Η Μόσχα αποσύρει στρατεύματα από την Κριμαία

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Η Μόσχα αποσύρει στρατεύματα από την Κριμαία

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Τα στρατεύματα επέστρεψαν στη βάση τους, στην Τσετσενία

Με τον φόβο ενός επικείμενου πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, να κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα, ορισμένα από τα ρωσικά στρατεύματα που συμμετείχαν σε ασκήσεις στην Κριμαία, τη χερσόνησο που η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, επέστρεψαν στη βάση τους στην Τσετσενία.

Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία δήλωσε προ ημερών ότι κάποιοι στρατιώτες της επέστρεφαν στις βάσεις τους αφότου ολοκλήρωσαν ασκήσεις σε περιοχές κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ υποστήριξαν ότι η Μόσχα είχε στείλει νέες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως υπάρχει πλέον κάθε ένδειξη ότι η Ρωσία σχεδίαζε να εισβάλει στην Ουκρανία.

Μπάιντεν: Η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία

Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία, είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν και συμπλήρωσε πως θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί «μέσα στις επόμενες ημέρες».

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι δεν σκοπεύει να επικοινωνήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν. «Δεν σχεδιάζω να καλέσω τον Πούτιν τώρα» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους και επίσης υπογράμμισε πως «υπάρχει τρόπος» να ξεπεραστεί η κρίση με διπλωματία.

Σε αυτές τις δηλώσεις προχώρησε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προτού αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για μια επίσκεψη μερικών ωρών στο Οχάιο (βόρειες ΗΠΑ).

Η Ουάσινγκτον πολλαπλασιάζει τις προειδοποιήσεις και διαβεβαιώνει πως η Ρωσία, μακράν του να έχει αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία όπως έχει υποσχεθεί, εξακολουθεί, αντίθετα, να ενισχύει τον μηχανισμό της.

Ο Μπάιντεν υποδαυλίζει την ένταση, απαντάει το Κρεμλίνο

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζό Μπάιντεν, ότι με τις δηλώσεις του περί επικείμενης εισβολής της Ρωσίας τις επόμενες μέρες στην Ουκρανία, υποδαυλίζει την ένταση.

Οι δηλώσεις που γίνονται, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν ότι η Μόσχα σχεδιάζει να “επιτεθεί” στην Ουκρανία, κλιμακώνουν την κατάσταση, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δυστυχώς συνεχίζεται να υποδαυλίζεται η ένταση με παρόμοιες δηλώσεις», δήλωσε ο Πεσκόφ με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι μια εισβολή είναι πιθανή «μέσα στις επόμενες ημέρες».

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει τεράστιες δυνάμεις κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά συνεχίζει να υποστηρίζει ότι είναι οι ενέργειες και οι δηλώσεις της Δύσης που τροφοδοτούν την κρίση.

Ανάλογη διαταγή για απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα είχε δοθεί και προ δύο ημερών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, o Ρώσος υπουργός Άμυνας διέταξε την απόσυρση των στρατευμάτων από τα Ουκρανικά σύνορα.

Την ώρα που η Δύση φοβάται εισβολή της Ρωσίας εντός της εβδομάδας το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι κάποιοι στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη μεθόριο, άρχισαν να επιστρέφουν στις βάσεις τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments