Διεθνή

Μπλίνκεν: Έτσι θα γίνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μέσα στις επόμενες ημέρες

Μπλίνκεν: Έτσι θα γίνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μέσα στις επόμενες ημέρες

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Ο Μπλίνκεν δήλωσε πως η Ρωσία προετοιμάζει την επίθεσή της και ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος αποδείξεις για απόσυρση στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, επανέλαβε τις εκτιμήσεις του Τζο Μπάιντεν για επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες» θα γίνει η εισβολή της Ρωσίας, είπε ο Μπλίνκεν, λίγη ώρα μετά από τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που έφτασαν στο ίδιο συμπέρασμα.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε πως η Ρωσία προετοιμάζει την επίθεσή της και ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος αποδείξεις για απόσυρση στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα.

Επιπλέον, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε πως έχει στείλει μήνυμα στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στο οποίο του προτείνει να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν είμαι εδώ σήμερα για να ξεκινήσω έναν πόλεμο, αλλά για να τον αποτρέψω», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Άντονι Μπλίνκεν είπε πως μια ρωσική εισβολή στα εδάφη της Ουκρανίας θα ξεκινήσει με ένα «κατασκευασμένο πρόσχημα», το οποίο θα μπορούσε να είναι μια ψεύτικη τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στη Ρωσία, μια στημένη επίθεση με drones κατά αμάχων ή μια ψεύτικη -ή και αληθινή- επίθεση με χημικά όπλα.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κάλεσε τη Ρωσία να «εγκαταλείψει το μονοπάτι του πολέμου»

«Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, αλλά θα σας πω τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος ότι θα συμβεί. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει ήδη» είπε ο Άντονι Μπλίνκεν.

«Πρώτα, η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα πρόσχημα για την επίθεσή της. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα βίαιο γεγονός για το οποίο η Ρωσία θα κατηγορήσει την Ουκρανία. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι μορφή θα έχει. Θα μπορούσε να είναι μια ψεύτικη τρομοκρατική επίθεση μέσα στη Ρωσία. Μια ψεύτικη ανακάλυψη ενός μαζικού τάφου, μια στημένη επίθεση με drone κατά αμάχων, ή μια ψεύτικη -ή ακόμα και πραγματική- επίθεση με χημικά όπλα», είπε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

«Έπειτα, η [ρωσική] κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι η Ρωσία πρέπει να απαντήσει για να προστατεύσει τους πολίτες της στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, η επίθεση θα ξεκινήσει. Οι ρουκέτες των Ρώσων και οι βόμβες τους θα πέσουν στην Ουκρανία. Οι τηλεπικοινωνίες θα μπλοκαριστούν. Επιθέσεις χάκερ θα αποκλείσουν βασικά σημεία της χώρας. Μετά, τα τανκς και οι στρατιώτες της Ρωσίας θα κινηθούν προς συγκεκριμένους στόχους, σημεία-κλειδιά που έχουν ήδη αναγνωριστεί και καταγραφεί σε λεπτομερή σχέδια. Πιστεύουμε πως αυτοί οι στόχοι περιλαμβάνουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, μια πόλη με 2.8 εκατομμύρια κατοίκους» δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν.

«Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα την ουκρανική κυβέρνηση για όσα έρχονται. Και εδώ, σήμερα, τα παρουσιάζουμε με εκτενείς λεπτομέρειες ελπίζοντας ότι έτσι, με το να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο όσα γνωρίζουμε, θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε τη Ρωσία για να εγκαταλείψει το μονοπάτι του πολέμου και να επιλέξει έναν άλλο δρόμο όσο υπάρχει ακόμη καιρός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments