Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Να μειώσουμε τις ανισότητες, να πολλαπλασιάσουμε τις ευκαιρίες

Νίκος Ανδρουλάκης: Να μειώσουμε τις ανισότητες, να πολλαπλασιάσουμε τις ευκαιρίες
Νίκος Ανδρουλάκης: Συνέντευξη στην εκπομπή «Briefing» του τηλεοπτικού σταθμού Action 24  έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης όπου μίλησε για τα ελληνοτουρκικά, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και άλλα θέματα της επικαιρότητας. 

Συνέντευξη στην εκπομπή «Briefing» του τηλεοπτικού σταθμού Action 24  έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης όπου μίλησε για τα ελληνοτουρκικά, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Σχετικά με το διάβημα της Ελλάδας προς την Τουρκία ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: “Καταρχάς κύριε Πιέρρο, η Τουρκία το 2023, τον Ιούνιο, έχει εκλογές. Δεν ξέρω αν θα γίνουν πρόωρες, αλλά μέχρι να γίνουν οι εκλογές στην Τουρκία, να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, πολλά θα δούμε, πολλά θα ακούσουμε και πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση και η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Για εμένα, προχθές έκανα και παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη συζήτηση με τον κύριο Μπορέλ, είναι απαράδεκτο, το να συζητάμε ότι τον Δεκέμβριο έπρεπε να είχε έρθει λίστα κυρώσεων για τα Βαρόσια και για τις προκλήσεις του Ερντογάν εκεί πέρα και ακόμη δεν έχει έρθει τίποτα. Από τον κύριο Μπορέλ”.

Για τα εξοπλιστικά

“Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αν θέλαμε να πάρουμε αυτά τα πλοία το 2025, ο μόνος τρόπος να τα παίρναμε τόσο νωρίς ήταν αυτός που έγινε. Εγώ όμως επειδή τυγχάνει να είμαι και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και γνωρίζω πολύ καλά τις διεργασίες για την κοινή άμυνα και ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάρχουν διάφορες πρωτοβουλίες που πρέπει η χώρα να πρωταγωνιστήσει. Έχω πει από αυτό εδώ το στούντιο, αν θυμάστε, ότι είναι τυχαία η συμφωνία με τους Γάλλους. Τυχαία. Γιατί τα γεγονότα του Αφγανιστάν, έφεραν επί της ουσίας, τη συμφωνία των Αμερικανών με την Αυστραλία, σταμάτησε η συμφωνία Γάλλων – Αυστραλών, οπότε, μέσα από μία μεγάλη καραμπόλα, οδηγηθήκαμε εμείς στους Γάλλους, αντί στους Αμερικανούς”

Για τον ΕΝΦΙΑ

“Πρέπει να γίνονται όλα με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Σοσιαλδημοκρατία τι σημαίνει; Δημοκρατία με κοινωνική δικαιοσύνη. Εγώ θεωρώ ότι οι προτεραιότητες που έχει βάλει η κυβέρνηση δεν μειώνουν τις ανισότητες. Και θέλω να πάω στο συγκεκριμένο θέμα της ενέργειας. Δηλαδή, έχει δώσει αυτά τα 2 δισ.” σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: “Θέλω να σας πω ότι σήμερα και στις επόμενες εκλογές, γιατί λένε κάποιοι «φαίνεται ότι θα πάτε καλά, αλλά το δίλλημα θα είναι σκληρό». Και το βάλατε το δίλημμα. Το δίλημμα δεν θα είναι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας. Το δίλημμα, μετά τις πρώτες εκλογές, κύριε Προβατά, θα είναι μεταξύ νικητών και ηττημένων. Και η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι ο νικητής, διότι θα έχει αυξήσει τα ποσοστά της, σε ένα μεγάλο βαθμό όπως φαίνεται και ευελπιστώ και θα αγωνιστώ για αυτό το πράγμα και η Νέα Δημοκρατία με το ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν καταποντιστεί, όπως φαίνεται. Άρα το δίλλημα δεν είναι, με τους ηττημένους ή με το ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά μεταξύ των ηττημένων και των νικητών και εμείς θα είμαστε με την πλευρά των νικητών”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments