Lifestyle

Chateau Miraval: Το «πικρό» κρασί που φέρνει στα μαχαίρια Brad Pitt και Angelina Jolie

Chateau Miraval: Το «πικρό» κρασί που φέρνει στα μαχαίρια Brad Pitt και Angelina Jolie

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία: instagram - angelinajolie_

Chateau Miraval: «Η Jolie επιδιώκει να βγάλει χρήματα τα οποία δεν έχει κερδίσει και αποδόσεις από μία επένδυση την οποία δεν έχει κάνει», αναφέρει η αγωγή.

Αγωγή σε βάρος της πρώην συζύγου του, Angelina Jolie, κατέθεσε ο Brad Pitt, κατηγορώντας την ότι πούλησε παράνομα το κτήμα που απέκτησαν κοινά κατά την διάρκεια του γάμου τους στη Γαλλία, το Chateau Miraval. Όπως ισχυρίζεται ο Pitt, είχαν κάνει έναν διακανονισμό πως κανένας από τους δύο δεν θα πουλούσε το μερίδιό του στο Chateau όπου είχαν παντρευτεί το 2014, χωρίς να έχει ο ένας την έγκριση του άλλου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MANON🌻 (@angeliinajjolie)

Το κτήμα Miraval βρίσκεται στο χωριό Correns της Provence-Alpes-Côte d’Azur στη Ν. Γαλλία

Και ενώ το κτήμα εξελίχθηκε στο «πάθος» του Pitt και έφτασε να παράγει ένα από τα διασημότερα ροζέ κρασιά στον κόσμο, η Jolie τον αιφνιδίασε, πουλώντας το μερίδιό της στον Ρώσο ολιγάρχη Yuri Shefler, χωρίς την άδειά του.

Το κτήμα Miraval βρίσκεται στο χωριό Correns της Provence-Alpes-Côte d’Azur στη Ν. Γαλλία. Διαθέτει μία έπαυλη 35 δωματίων περιστοιχισμένη από πυκνούς κήπους με σιντριβάνια, μια λίμνη, ένα εκκλησάκι και έναν αμπελώνα, στον οποίο ο Pitt επένδυσε πολλά χρήματα.

Το ζευγάρι αγόρασε το ακίνητο το 2008 αντί 28,4 εκατ. δολαρίων με σκοπό να μείνουν μόνιμα εκεί με τα παιδιά τους  και να δημιουργήσει μια οικογενειακή επιχείρηση κρασιών. Ο γάμος τους τελέστηκε εκεί το 2014, όμως ως γνωστόν κατέληξε άδοξα, το 2019.

Την εποχή του διαζυγίου τους, το Chateau Miraval είχε αποτιμηθεί στα 164 εκατ. δολάρια

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα δικαστικά έγγραφα, η Jolie σταμάτησε να συνεισφέρει στα έσοδα της ανακαίνισης του Miraval το 2013, ενώ ο Pitt επένδυσε εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα να ευθύνεται για το 70% της συνολικής επένδυσης που έγινε στο κτήμα.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Jolie ενημέρωσε τον Pitt με επιστολή ότι είχε καταλήξει «σε μία επώδυνη απόφαση, με βαριά καρδιά», καθώς όπως έλεγε, είχε αγοράσει το Miraval «σαν οικογενειακή επιχείρηση» και τα μέρος όπου πίστευε ότι «θα γερνούσαν μαζί». Όπως έγραψε, δεν μπορούσε να συνεχίσει να έχει υπό την ιδιοκτησία της μια επιχείρηση που στηρίζεται στο αλκοόλ, καθώς προσωπικά διαφωνεί με αυτό.

Έτσι, τον Οκτώβριο του 2021, η μονάδα κρασιών της Stoli Group, Tenute del Mondo, του Ρώσου επιχειρηματία Shefler, αγόρασε το 50% που κατείχε η Jolie στο κτήμα και στα κρασιά που αυτό παράγει.

«Η Jolie επιδιώκει να βγάλει χρήματα τα οποία δεν έχει κερδίσει και αποδόσεις από μία επένδυση την οποία δεν έχει κάνει», αναφέρει η αγωγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments