Ελλάδα

Euroferry Olympia: Σε εξέλιξη οι έρευνες – Συγκλονίζει η σύζυγος οδηγού «Ο άνδρας μου είναι ζωντανός»

Euroferry Olympia: Σε εξέλιξη οι έρευνες – Συγκλονίζει η σύζυγος οδηγού «Ο άνδρας μου είναι ζωντανός»
Euroferry Olympia: Η ελπίδα πως είναι ζωντανοί οι αγνοούμενοι δεν έχει "σβήσει" ακόμα για τις οικογένειές τους – Κραυγή αγωνίας από τη σύζυγο οδηγού φορτηγού στο φλεγόμενο πλοίο

Οι συγγενείς των επιβαινόντων, των οδηγών που επέβαιναν στο Euroferry Olympia, δεν σταματούν να ελπίζουν και να προσεύχονται πως τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα βρεθούν βρεθούν ζωντανοί και υγιής. Παρακαλούν για βοήθεια, και κάνουν εκκλήσεις στους πάντες ώστε να πέσει φως σε αυτό το δυστυχές γεγονός.

Η κυρία Βάνα Μπεκιάρη, η σύζυγος του κ. Νίκου Μπεκιάρη, οδηγού φορτηγού που έχει εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο πλοίο, ισχυρίζεται συνεχώς πως ο σύζυγός της είναι ζωντανός και ζητά ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τον βρουν στο γκαράζ του Euroferry Olympia. Euroferry Olympia

Η ίδια τονίζει πως ο σύζυγός της είναι εγκλωβισμένος και είναι σίγουρη ότι ζει. «Δεν θα σταματήσω, γιατί ο άνδρας μου είναι ζωντανός. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος», δήλωσε

Η κυρία Μπεκιάρη πήγε στο σημείο και, όπως είπε, υπάρχουν πυκνοί καπνοί και η ίδια δεν είδε εικόνες φλόγας. «Οι συνθήκες είναι άσχημες γιατί υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημεία του πλοίου που δεν καίγονται, γιατί δεν μπορούν να μπουν από αυτά τα σημεία για να έχουν μία πιο άμεση πρόσβαση;», ρωτά η κυρία Μπεκιάρη.

«Ο άντρας μου είναι ζωντανός, αλλά πόσο θα αντέξει; Γιατί τόση καθυστέρηση;» πρόσθεσε στη συνέχεια η κυρία Μπεκιάρη. Η ίδια διερωτήθηκε επίσης, γιατί ενώ ο Λεκορώσος βγήκε ξυπόλυτος, οι διασώστες δεν μπορούν να κάνουν την αντίστροφη διαδρομή;».

Εκτός από τη θερμοκρασία μέσα στο πλοίο, οι αναθυμιάσεις και οι καπνοί είναι ιδιαίτερα τοξικοί.

«Είναι ζωντανοί, μπείτε και σώστε τους»

Χθες, η κυρία Μπεκιάρη συγκλόνισε όταν με τρεμάμενη φωνή και την οργή να ξεχειλίζει, κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ναυτιλίας να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για τη σωτηρία των εγκλωβισμένων.

«Ο σύζυγός μου είναι ζωντανός, είναι ζωντανός και περιμένει βοήθεια. Πρόκειται για πολύ έμπειρο οδηγό που ήξερε καλά το συγκεκριμένο πλοίο. Μπείτε μέσα και σώστε τους 11 ανθρώπους. Έλεος, είναι άνθρωποι! Στείλτε την ΕΜΑΚ, στείλτε περισσότερα πυροσβεστικά, σώστε τους, σας παρακαλώ», είπε η κυρία Βάνα Μπεκιάρη συγκλονίζοντας μπροστά στις κάμερες.

Η ίδια έκανε λόγο για άθλιες συνθήκες στις καμπίνες του πλοίου, γεγονός που ανάγκαζε τον σύζυγό της να κοιμάται στο φορτηγό κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, ενώ άφησε αιχμές κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας η οποία όπως είπε βουλιάζει τα πλοία για να παίρνει τις αποζημιώσεις.

Euroferry Olympia

ΚΕΡΚΥΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΑΝΔΡΑ ΑΠΟ ΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ EUROFERRY OLYMPIA (EURKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ)

«Αφήνετε ανθρώπους να καίγονται σε ένα πλωτό Άουσβιτς. Γιατί; Πείτε μου, γιατί; Είναι άνθρωποι, βάλτε ειδικές στολές, πάρτε πυροσβεστικά και μπείτε μέσα», τόνισε η κυρία Μπεκιάρη

Πολλοί από τους αγνοούμενους είναι οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι προτίμησαν, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται, να μείνουν μέσα στο φορτηγά τους και να μην χρησιμοποιήσουν μια από τις καμπίνες του πλοίου.

Ο λόγος, όπως επισημαίνει ο κ. Απόστολος Κενανίδης, πρόεδρος ΟΦΑΕ, είναι πως οι συνθήκες στις εν λόγω καμπίνες είναι άθλιες και για το λόγο αυτό αναγκάζονται να κοιμούνται στα γκαράζ.

Όπως επισημαίνει η ιδιοκτήτρια μεταφορικής εταιρείας, κυρία Φωτεινλη Γεζεβλή, η οποία αγωνιά για τον οδηγό Νίκο Μπεκιάρη που βρίσκεται εντός του πλοίου, οι εταιρείες στοιβάζουν τα οχήματα στο γκαράζ, καταγγέλλοντας και η ίδια τραγικές συνθήκες στις καμπίνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments