Διεθνή

Ουκρανία: Κτίρια σε Βερολίνο και Παρίσι στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας

Ουκρανία: Κτίρια σε Βερολίνο και Παρίσι στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Το δημαρχιακό μέγαρο στο Παρίσι και η Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, "βάφτηκαν" μπλε και κίτρινα, στα χρώματα της Ουκρανίας

Σε μία πράξη αλληλεγγύης και υποστήριξης προς την Ουκρανία, η οποία “αναμένει” σύμφωνα με τις ΗΠΑ, ρωσική εισβολή σε 48 ώρες,  ευρωπαϊκές πρωτεύουσες φωτίστηκαν απόψε στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Το δημαρχιακό μέγαρο στο Παρίσι και η Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, “βάφτηκαν” μπλε και κίτρινα, ως μία απάντηση στην απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τη «ανεξαρτησία» των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Η γερμανική πρωτεύουσα φώτισε την Πύλη του Βραδεμβούργου, το διασημότερο αξιοθέατο του Βερολίνου, στα μπλε και κίτρινα χρώματα της Ουκρανίας.

πηγή φώτο: Twitter

Το Βερολίνο στέλνει σαφές μήνυμα υπέρ μιας ελεύθερης και κυρίαρχης Ουκρανίας, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης. «Επιδεικνύουμε την αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Ουκρανίας, τους πολλούς Βερολινέζους με ουκρανικές ρίζες, αλλά επίσης τους πολλούς Ρώσους που θέλουν την ειρήνη στη Ρωσία και την Ουκρανία», δήλωσε η δήμαρχος του Βερολίνου Φραντσίσκα Γκίφεϊ σε μια ανακοίνωση.

«Δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από να μπει ένα τέλος στην κλιμάκωση και μια ειρηνική διευθέτηση σε αυτήν την απειλητική σύρραξη», πρόσθεσε η ίδια.

Στο Παρίσι, οι αρχές φωταγώγησαν το Δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας στα ίδια χρώματα, για να επιδείξουν επίσης τη στήριξή τους. Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι «μία ακόμη φορά, η σκιά του πολέμου καραδοκεί στο κατώφλι της Ευρώπης».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουκρανία

Το βράδυ της Πέμπτης, η Ουκρανία κηρύχθηκε και επισήμως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς το κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση του προέδρου Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος πρότεινε την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σε όλη την επικράτεια για διάστημα 30 ημερών, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για πιθανή στρατιωτική επίθεση μεγάλης κλίμακας από τη Ρωσία.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της 24ης Φεβρουαρίου και θα κρατήσει για 30 ημέρες, σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα.

Τι προβλέπεται για τους πολίτες

Σύμφωνα με το προσχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας, προτείνεται η απαγόρευση των μαζικών συγκεντρώσεων και οι απεργίες.

Παράλληλα, τονίζεται πως η κίνηση των εφέδρων θα περιοριστεί εντός της επικράτειας της χώρας, ενώ εξετάζεται και η επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα διενεργούνται έλεγχοι προσωπικών εγγράφων, θα απαγορεύεται η παραγωγή και διανομή ενημερωτικού υλικού που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση, ενώ επιβάλλονται ειδικοί κανόνες για τη χρήση των επικοινωνιών και τη μετάδοση πληροφοριών με ηλεκτρονικά δίκτυα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments