Κόσμος

Το Only Fans κατηγορείται για «μαύρες λίστες» – «Μπλοκάρει performers για δήθεν τρομοκρατία»

Το Only Fans κατηγορείται για «μαύρες λίστες» – «Μπλοκάρει performers για δήθεν τρομοκρατία»

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Εκπρόσωποι του OnlyFans φέρεται, μάλιστα, να δωροδοκούσαν τους υπαλλήλους της εταιρείας ώστε να διευκολύνουν την πρακτική.

Το OnlyFans κατηγορείται πως συνωμότησε για να βάλει στη μαύρη λίστα τους λογαριασμούς performers στα social media, που διαφήμιζαν ανταγωνιστικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με το BBC News.

Performers που διαφήμιζαν ανταγωνιστικά site είδαν τους λογαριασμούς τους να μπλοκάρονται για δήθεν διασυνδέσεις με τρομοκρατία

Σύμφωνα με νομικά έγγραφα, το OnlyFans ανέθεσε σε μια εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης να απενεργοποιήσει τα προφίλ των συγκεκριμένων performer τοποθετώντας το περιεχόμενό τους σε μια βάση δεδομένων για λογαριασμούς που συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες.

«Μαύρες λίστες»

Εκπρόσωποι του OnlyFans φέρεται, μάλιστα, να δωροδοκούσαν τους υπαλλήλους της εταιρείας ώστε να διευκολύνουν την πρακτική.

Το OnlyFans έχει αυξήσει θεαματικά τη δημοφιλία του τα τελευταία χρόνια, επιτρέποντας σε performer να μοιράζονται video και φωτογραφίες, συνήθως ερωτικού περιεχομένου, με αντάλλαγμα φιλοδωρήματα ή μηνιαία χρέωση.

Οι performer συχνά χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους στα social media για να διαφημίζουν τις πλατφόρμες ερωτικού περιεχομένου στις οποίες εργάζονται.

Σύμφωνα με το BBC, το FanCentro, ανταγωνιστής του OnlyFans, έχει καταθέσει νομική αγωγή στις ΗΠΑ κατά του ιδιοκτήτη του OnlyFans, Leonid Radvinsky και της εταιρείας Fenix Internet LLC, που λαμβάνει τις πληρωμές των χρηστών.

Η αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο της Φλόριντα τον περασμένο Νοέμβριο αλλά έρχεται μόλις τώρα στη δημοσιότητα.

Οι διαφημίσεις ανταγωνιστών ή καταχωρήσεις για τρομοκρατικές δραστηριότητες

Το FanCentro ισχυρίζεται ότι οι λογαριασμοί social media που διαφήμιζαν ανταγωνιστές του OnlyFans εντάχθηκαν στη διεθνή βάση δεδομένων GIFCT (Παγκόσμιο Διαδικτυακό Φόρουμ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας), όπου καταχωρούνται εικόνες που συνδέονται με τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων είναι διαθέσιμη μεταξύ και των 18 μελών του φόρουμ – συμπεριλαμβανομένων των YouTube, Twitter, Facebook και Snapchat. Αν μια εταιρεία εντάξει μια εικόνα στη μαύρη λίστα, οι υπόλοιπες εταιρείες ενημερώνονται ώστε να την κατεβάσουν.

Παραμένει άγνωστο ποια πλατφόρμα ενέδωσε στις πιέσεις ή τις δωροδοκίες του OnlyFans, ωστόσο φαίνεται να συνέβη  πιο αισθητά στο Instagram.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, η συνεπακόλουθη μείωση της παρουσίας των permormer στα social media οδήγησε σε πτώση της επισκεψιμότητας στους ανταγωνιστές του OnlyFans, με την FanCentro να ζητά οικονομική αποζημίωση.

Αντιθέτως, όσοι performer προώθησαν μέσω social media μόνο τους λογαριασμούς στο OnlyFans δεν αντιμετώπισαν αυτήν την «τιμωρία». OnlyFans: Δεν απαγορεύει τελικά το σεξουαλικό περιεχόμενο | Ειδησεις | Pagenews.gr

Καμία απάντηση ακόμα από το Only Fans

Το OnlyFans δεν έχει δώσει ακόμη απάντηση, αλλά εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εταιρεία γνωρίζει τους ισχυρισμούς, τους οποίους χαρακτήρισε «άνευ αξίας».

Τα τελευταία χρόνια, performer που χρησιμοποιούν το Instagram για να διαφημίζουν site ενηλίκων έχουν παραπονεθεί ότι, παρόλο που ακολουθούν τους κανόνες, έχουν λάβει ειδοποιήσεις παραβίασης και αφαιρέθηκαν αναρτήσεις τους.

Το 2019, κάποιοι συνάντησαν εκπροσώπους του Instagram αφού ισχυρίστηκαν ότι οι λογαριασμοί τους είχαν απενεργοποιηθεί. Η εταιρεία αναγνώρισε το σφάλμα, αλλά αρνήθηκε ότι έγινε εσκεμμένα.

Ένα μοντέλο, που το BBC News αναφέρει ως Camila για να προστατεύσει την ταυτότητά της, είχε εκατομμύρια followers στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, αλλά υποστηρίζει ότι η αφαίρεση μεγάλου μέρους του περιεχομένου της και το τελικό κλείσιμο του λογαριασμού της είχε «καταστροφικό» αντίκτυπο.

Οι πόζες της Camila ήταν κυρίως με μπικίνι ή εσώρουχα και συνήθως συνόδευε τις φωτογραφίες με link προς έναν ιστότοπο για ενήλικες – ανταγωνιστή του OnlyFans – που φιλοξενούσε βίντεο, τα οποία οι χρήστες έπρεπε να πληρώσουν για να παρακολουθήσουν.

Ειδοποιήσεις για το περιεχόμενο από το Instagram

Τον Οκτώβριο του 2018, άρχισε να λαμβάνει ειδοποιήσεις παραβίασης για περιεχόμενο που αφαιρέθηκε από το Instagram. Σύντομα, οι αναρτήσεις άρχισαν να κατεβαίνουν πιο τακτικά. Μερικές από τις εικόνες που αφαιρέθηκαν ήταν εντελώς αδιάφορες, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών όπου ήταν πλήρως ντυμένη.

«Άρχισαν να διαγράφονται αρκετές φορές την ημέρα και μετά αρκετές αναρτήσεις τη φορά», λέει. «Η σελίδα μου αργοπέθαινε και έχανε followers επειδή διαγράφονταν αναρτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν με έβλεπε», λέει.

Η Camila λέει ότι έκανε συνεχώς έφεση κατά της αφαίρεσης των φωτογραφιών της, αλλά έλαβε μόνο μια αυτοματοποιημένη απάντηση. Κάποια στιγμή, ακόμη και η δυνατότητά της να απευθύνεται στο Instagram αφαιρέθηκε, όπως ισχυρίζεται. Λίγο αργότερα ο λογαριασμός της έκλεισε εντελώς.

Η Camila λέει ότι κέρδιζε τουλάχιστον 50.000 δολάρια το μήνα μέσω του ανταγωνιστικού site αλλά τώρα βγάζει ελάχιστα, χωρίς τον λογαριασμό στο Instagram να οδηγεί εκεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments