Διεθνή

Ουκρανία πόλεμος: Αυξάνονται τα ρωσικά στρατεύματα

Ουκρανία πόλεμος: Αυξάνονται τα ρωσικά στρατεύματα
Ουκρανία πόλεμος: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα αυξάνονται στα ουκρανικά σύνορα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πολύ κοντά. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν μετά τις κυρώσεις αναμένεται να λάβει γρήγορα την απόφαση σχετικά με την εισβολή στην χώρα. Η Δύση δε προετοιμάζει το κλίμα για επικείμενη πολεμική σύρραξη.

Την ίδια ώρα δορυφορικές εικόνες δείχνουν αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων. Η Maxar ανακοίνωσε πως καταγράφεται  νέα ανάπτυξη 100 και πλέον στρατιωτικών οχημάτων και το στήσιμο δεκάδων σκηνών για στρατιώτες στη νότια Λευκορωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Τι έδειξε ο δορυφόρος

Οι εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από την εταιρεία, η οποία παρακολουθεί συστηματικά το τελευταίο διάστημα τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων γύρω από τα ουκρανικά σύνορα, δεν υπήρχε τρόπος να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η εταιρεία έκανε λόγο επίσης για νοσοκομείο εκστρατείας που ανεγέρθηκε πλάι σε στρατόπεδο στη δυτική Ρωσία, κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Φορτηγά τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά βαρέων οχημάτων, όπως αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων πυροβόλων και άλλου εξοπλισμού (φωτογραφία, κάτω) θεάθηκαν επίσης στην περιοχή των συνόρων, όπως και επιπλέον στρατιωτικές μονάδες, πάντα κατά τη Maxar.

Ομοβροντία κυρώσεων

Η απόφαση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να επιβάλει πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας μοιάζει να είναι δυνατή «πρώτη κίνηση», έκρινε χθες Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, προσθέτοντας πως έλαβε διαβεβαιώσεις από αξιωματούχους των ΗΠΑ πως το Κίεβο θα λάβει κι άλλα όπλα.

«Οι κυρώσεις που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν – μοιάζουν δυνατή πρώτη κίνηση αν τις δούμε ως τέτοια», είπε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας στο Fox News. Πρόσθεσε ότι το Κίεβο δεν ζητεί από τις ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατεύματα στην ουκρανική επικράτεια.

Δυτικές χώρες ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ομοβροντία κυρώσεων, ειδικά σε βάρος τραπεζών, για την απόφαση του Κρεμλίνου να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των ανατολικών ουκρανικών περιφερειών που βρίσκονται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών και να αναπτύξει στρατεύματα εκεί που διατείνεται πως έχουν «ειρηνευτικό» ρόλο.

Η Ουκρανία δεν θα αναγνωρίσει «ποτέ» την ανεξαρτησία των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντoνέτσκ, είπε νωρίτερα ο κ. Κουλέμπα, χαρακτηρίζοντας «παραλογισμό» την απόφαση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments