Οικονομία

Ελλάδα επενδύσεις: Οι ποιοτικοί επενδυτές έχουν επιστρέψει στην ελληνική αγορά

Ελλάδα επενδύσεις: Οι ποιοτικοί επενδυτές έχουν επιστρέψει στην ελληνική αγορά
Ελλάδα επενδύσεις: Σημαντικές ποιοτικές και ποσοτικές διαφορές υπάρχουν σε σχέση με άλλες γεωπολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν και την ελληνική οικονομία μεταξύ άλλων οικονομιών των χωρών.

Σημαντικές ποιοτικές και ποσοτικές διαφορές υπάρχουν σε σχέση με άλλες γεωπολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν και την ελληνική οικονομία μεταξύ άλλων οικονομιών των χωρών. Πλέον έχει αλλάξει η συμπεριφορά στην ελληνική αγορά. Οι τρεις σημαντικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου πέρυσι Τρ. Πειραιώς, Alpha Bank, ΔΕΗ έφεραν νέους επενδυτές με διαφορετικό διαχειριστικό προφίλ.

Στις διοικήσεις των εταιριών. Οι βασικοί μέτοχοι δεν βιάζονται να μειώσουν θέσεις, το αντίθετο. Η πλειοψηφία των σχετικών ανακοινώσεων βάζει τους διοικούντες ή τους βασικούς μετόχους σε θέση αγοραστών. Οι ποιοτικοί και πιο υπομονετικοί επενδυτές επομένως έχουν επιστρέψει στην ελληνική αγορά, όχι απλώς σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της αλλά σε όλα τα μήκη των κεφαλαιοποιήσεων.

ΕΚΤ: Εξετάζει σχέδιο για να συνεχίζει να δέχεται ελληνικά ομόλογα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεξεργάζεται ένα σχέδιο όπου θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως συγκεκριμένη χρηματοδότηση, έως ότου λήξει η περίοδος επανεπένδυσης για το πανδημικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Αυτή η απόφαση θα χρειαζόταν την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, η οποία μπορεί να έρθει από τον επόμενο κιόλας μήνα, ανέφερε πηγή του Bloomberg η οποία ζήτησε να διατηρηθεί η ανώνυμη, καθώς η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί. Τα μέτρα χαλάρωσης για τις εξασφαλίσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων της επιλεξιμότητας των ελληνικών ομολόγων για τα αναχρηματοδοτικά εργαλεία, «θα επανεξεταστούν εν ευθέτω χρόνω πριν από τη λήξη τους, τον Ιούνιο του 2022», ανέφερε εκπρόσωπος της ΕΚΤ στο αμερικανικό πρακτορείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments