Ελλάδα

Θάνατος τριών παιδιών: Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της Μαλένας

Θάνατος τριών παιδιών: Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της Μαλένας
Θάνατος τριών παιδιών: Νέες εξελίξεις σηματοδοτούν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της Μαλένας.

Ραγδαίες εξελίξεις έχει προκαλέσει ο θάνατος  των τριών παιδιών στην Πάτρα. Αν και ακόμα αναμένονται οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας, νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών.

Έγγραφο ντοκουμέντο περιλαμβάνει νέες αποκαλύψεις για το θάνατο της Μαλένας, του παιδιού που πέθανε πρώτο. Το έγγραφο που έφερε στο φως η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του STAR αφορά την ιατροδικαστική εξέταση της μικρής Μαλένας και αναφέρει ότι το παιδί είχε δύο εκδορές στη μύτη και ότι το στομάχι του ήταν άδειο. Λίγες ώρες πριν η μικρή φύγει από τη ζωή, η μητέρα είχε ανεβάσει μια φωτογραφία με τη μικρή να τρώει σουβλάκι. Άννα Μαστοράκου

«Δεν υπάρχει ιατρική αμέλεια»

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Μικροεκδορές είναι πολύ συχνές που μπορούν να γίνουν με τα νύχια. Οποιοσδήποτε πλησίασε με τα χέρια του τη ρινική κοιλότητα του παιδιού, μπορεί να ήταν και το ίδιο το παιδί, θα μπορούσε να προκαλέσει αυτές τις μικροεκδορές», ανέφερε στην εκπομπή ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

«Μετά την πρώτη διερεύνηση, οι θεράποντες ιατροί είχαν δίκιο. Δεν βρήκαν ηπατική ανεπάρκεια και σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, είχαν δίκιο, δεν υπάρχει ιατρική αμέλεια. Εάν έχουμε κάποια αποτελέσματα από την τρίτη διερεύνηση για το τρίτο παιδί, θα ξαναπάμε πίσω (και για τα άλλα παιδιά)», επεσήμανε ο ιατροδικαστής.

Η ώρα που «έφυγε» η μικρή Ίριδα

Ο θάνατος της Ιριδας Δασκαλάκη, σε ηλικία μόλις 6 μηνών, μπαίνει πλέον στο στόχαστρο των Αρχών που διερευνούν εξονυχιστικά τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Η μικρή Ίριδα σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή.

Εκείνο το βράδυ μαζί με τη μάνα, Ρούλα Πισπιρίγκου κοιμήθηκε στο σπίτι η αδελφή της Δήμητρα. Οπως η ίδια είπε χθες στην τηλεόραση του Star, γύρω στις 7.30 το πρωί το μωρό ξύπνησε και η μητέρα σηκώθηκε και του έβαλε την πιπίλα στο στόμα. Στη συνέχεια πριν τις 11 πήγαν να το ξυπνήσουν και η θεία είδε ότι δεν ανέπνεε. Μάλιστα η Δήμητρα Πισπιρίγκου τονίζει στη δήλωσή της, και μάλιστα με έμφαση, ότι «κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11.30. Ηταν πριν τις 11 που πήγαν. Πρώτα ειδοποίησαν τον Μάνο Δασκαλάκη να σπεύσει, στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου φάνηκε να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ότι το παιδί το βρήκαν χωρίς αισθήσεις πριν τις 11. Ουσιαστικά διαψεύδει και την αδελφή της, η οποία σε κατάθεσή της είπε ότι… «το παιδί το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στις 11.30».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments