Διεθνή

Εισβολή στην Ουκρανία: Η κατάσταση μέχρι τώρα

Εισβολή στην Ουκρανία: Η κατάσταση μέχρι τώρα
Εισβολή στην Ουκρανία: Η ρωσική επίθεση στην χώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με το Κίεβο να βρίσκεται υπό πολιορκία.

Υπό πολιορκία βρίσκεται το Κίεβο από την Ρωσία. Την ίδια ώρα Ευρωπαίοι πρώην ηγέτες παραιτήθηκαν από τα συμβούλια κορυφαίων ρωσικών εταιρειών. Στο Κίεβο, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν φτάσει στα βόρεια τμήματα της πόλης, λέει η Ουκρανία, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα στην πρωτεύουσα

Η πόλη δέχτηκε ένα συνεχές μπαράζ αεροπορικών επιδρομών σήμερα το πρωί, οι οποίες προκάλεσαν υλικές ζημιές σε κατοικημένες περιοχές και άφησαν κρατήρες στους δρόμους της πόλης Σε άλλα μέρη της Ουκρανίας, μεγάλος αριθμός αμάχων τρέπεται σε φυγή, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προειδοποιεί ως και για πέντε εκατομμύρια πιθανούς πρόσφυγες.

25 άμαχοι σκοτώθηκαν

Η Ουγγαρία κάνει λόγο για ουρές αυτοκινήτων μήκους τριών έως πέντε χιλιομέτρων στην ουκρανική πλευρά των συνόρων της. Σε ένα νησί της Μαύρης Θάλασσας, 13 συνοριοφύλακες αρνήθηκαν να παραδοθούν σε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο και έχασαν τη ζωή τους αφού βομβαρδίστηκαν

Τουλάχιστον 25 άμαχοι σκοτώθηκαν και 102 τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιδρομές σε ολόκληρη τη χώρα, αναφέρει ο ΟΗΕ. Ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής, ο τελικός του Champions League του 2022 μεταφέρεται στο Παρίσι ενώ η Formula 1 ματαίωσε το Γκραν Πρι στη χώρα.

1.800 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση

Ο ΟΗΕ καταδίκασε τη σύλληψη εκατοντάδων αντιπολεμικών διαδηλωτών στη Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 1.800 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση Με τις ανθρώπινες απώλειες να αυξάνονται γεωμετρικά, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο τελευταίος αποδέχτηκε την πρόσκληση, χωρίς να είναι προς το παρόν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments