Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η κυβέρνηση Ζελένσκι έτοιμη να συζητήσει για κατάπαυση του πυρός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η κυβέρνηση Ζελένσκι έτοιμη να συζητήσει για κατάπαυση του πυρός
Εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου, τον οποίο επικαλείται το Reuters, είπε πως Ουκρανία και Ρωσία βρίσκονται σε συζητήσεις για να καθορίσουν την ημέρα, την ώρα και τον τόπο της συνάντησης των δύο πλευρών

Ουκρανία και Ρωσία βρίσκονται σε συζητήσεις για την ημέρα, την ώρα και τον τόπο μιας συνάντησης για να διαπραγματευτούν εκεχειρία ενώ την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στα προάστια του Κιέβου και ετοιμάζονται για τη «μεγάλη επίθεση» και την κατάληψη της πόλης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο σύμβουλο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις που άφησαν μία χαραμάδα αισιοδοξίας, οι όποιες συζητήσεις πάγωσαν καθώς η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο για διακοπή της επικοινωνίας.

Όπως ισχυρίστηκε το Κρεμλίνο, ήταν έτοιμο για συνομιλίες και πρότεινε την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, ως τόπο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων. Από την πλευρά τους, οι ουκρανικές αρχές φέρεται να ζήτησαν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στη Βαρσοβία, με τον εκπρόσωπο του Πούτιν να ανακοινώνει το πάγωμα των συνομιλιών. «Aφού συμφώνησε να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία, η Ρωσία σχημάτισε αντιπροσωπεία των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών αλλά και εκπροσώπων της προεδρικής διοίκησης. Η διακοπή των επικοινωνιών του Κιέβου στις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα συνοδεύεται από την ανάπτυξη πυραυλικού συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης σε κατοικημένες περιοχές, μεταξύ άλλων και στο Κίεβο».

Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε την προσφορά της Ρωσίας για συνομιλίες με την Ουκρανία ως μια προσπάθεια να διεξαχθεί διπλωματία «με την κάννη στον κρόταφο» τονίζοντας ότι η εάν η Μόσχα σοβαρολογεί, θα πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς.

Στο Κίεβο οι ρωσικές δυνάμεις – Τα μέτωπα μάχης

Σε τέσσερα βασικά μέτωπα εξελίσσεται το σχέδιο εισβολής στην Ουκρανία από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Το πρώτο μέτωπο είναι στο Κίεβο, όπου οι Ρώσοι επιχειρούν να μπουν στην πρωτεύουσα, να καταλάβουν κυβερνητικά κτίρια και να «συλλάβουν» τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Το δεύτερο μέτωπο είναι στη Μαριούπολη, όπου βομβαρδίζονται συγκεκριμένοι στόχοι.

Το τρίτο μέτωπο είναι στο Χάρκοβο, όπου, σύμφωνα με τις αναφορές, οι μάχες διεξάγονται σώμα με σώμα σε πολλά σημεία.

Στο Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν την πόλη και τα προάστιά της. Η αντίσταση, ωστόσο, είναι μεγάλη, καθώς οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν λάβει θέσεις σε καίρια σημεία, στις διόδους προς το κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ έχουν γκρεμιστεί βασικά περάσματα και γέφυρες, προκειμένου να αποκλειστεί ή να καθυστερήσει η διέλευση τεθωρακισμένων οχημάτων και τανκς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας, όπου και μαίνονται μάχες με Ουκρανούς στρατιώτες και εθελοντές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments