Πολιτική

Απόστολος Πάνας στο pagenews.gr: «Ο φαύλος κύκλος της ακρίβειας»

Απόστολος Πάνας στο pagenews.gr: «Ο φαύλος κύκλος της ακρίβειας»
Ο Απόστολος Πάνας Βουλευτής Χαλκιδικής Κίνημα Αλλαγής - ΠΑ.ΣΟ.Κ γράφει στο pagenews.gr για τον φαύλο κύκλο της ακρίβειας.

Οι πολιτικές επιλογές της Κυβερνώσας παράταξης έχουν οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες και η χώρα οδηγείτε σε δρόμους δύσκολους . Η αύξηση της τάξεως του 2% του κατώτατου μισθού εξανεμίζεται από την αύξηση των τιμών, η οποία λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο κατά την οποία τα νοικοκυριά βρίσκονται ήδη σε δεινή χρηματοοικονομική κατάσταση, αφού ούτε τα εισοδήματα, ούτε τα ποσοστά απασχόλησης και φτώχειας έχουν ανακάμψει από την παρατεταμένη οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας και από τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στην οικονομία, ενώ ταυτόχρονα πλήττεται οριζόντια τόσο το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα όσο και η αγοραστική δύναμη εργαζομένων και νοικοκυριών.

Η χώρα έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο.

Γνωρίζουμε πως τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκε η μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση, όχι απλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά ολόκληρου του κόσμου, με τρόπο όμως που ήταν άστοχος, καθυστερημένος και τελικά αναποτελεσματικός, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες πέτυχαν ταχύτερη και υψηλότερη ανάκαμψη το 2021 με λιγότερα μέτρα.

Γνωρίζουμε επίσης το γεγονός πως οι μεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά, όπως συνηθίζουμε να λέμε, της Ελληνικής οικονομίας, δεν έχουν ενισχυθεί στοχευμένα  ούτε απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας ούτε και τώρα που τα βάρη της ενεργειακής κρίσης επιβαρύνουν περισσότερο αυτούς. Δε πρέπει να ξεχνάμε πως εκτός Αναπτυξιακού Νόμου παραμείνανε παρά τις προσπάθειες της παράταξής μας όλες οι μεσαίες επιχειρήσεις κι αυτό αναγνωρίζεται ως πολιτική κατεύθυνση και σημειώνεται για να μη τρέφει κανένας μας πλέον αυταπάτες.

Αυτή τη δύσκολη χρονικά στιγμή η Κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να προχωρήσει σε άμεσα και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης των ανατιμήσεων, ειδάλλως οι πολλοί, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες, που έχουν ήδη στηρίξει τις όποιες βίαιες δημοσιονομικές προσαρμογές κατά το πρόσφατο παρελθόν, θα βρεθούν στο απόλυτο κενό. Η επιμονή στα αναποτελεσματικά επιδόματα και στα κυβερνητικά μέτρα, που απευθύνονται σε λίγους και όχι στους πολλούς, δεν πρόκειται να ανακουφίσουν πάρα μόλις 2 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά. Οι υπόλοιποι και κυρίως τα νοικοκυριά της μεσαίας τάξης, θα συνεχίσουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις μεγάλες επιβαρύνσεις, εκτεθειμένοι στο κύμα της ακρίβειας τόσο στην ενέργεια όσο και στα βασικά προϊόντα διατροφής. Το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα συνεχίσει να ζητά την εναλλακτική, που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά μέχρι τώρα να υιοθετήσει. Μείωση τόσο του ΦΠΑ, όσο και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για συνταξιούχους (νέο ΕΚΑΣ) και ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, αποτελούν μέτρα εξισορρόπησης της κατάστασης με τη μικρότερη δυνατή δημοσιονομική επιβάρυνση.

Η ακρίβεια γονατίζει την κοινωνία καθώς μέχρι στιγμής, που τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμα, 1/3 νοικοκυριά δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.

Τα «λουκέτα» και η φτωχοποίηση των πολιτών είναι πολιτική επιλογή.

Ο Απόστολος Πάνας είναι Βουλευτής Χαλκιδικής Κίνημα Αλλαγής – ΠΑ.ΣΟ.Κ – Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments