Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-0: Νίκη και πρόκριση στα playoffs

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-0: Νίκη και πρόκριση στα playoffs
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-0: Οι πράσινοι κατάφεραν μία μεγάλη νίκη κόντρα στον δικέφαλο με την οποία "κλείδωσε" τα play off.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την επόμενη αγωνιστική της Super League. Οι πράσινοι κατάφεραν να επικρατήσουν στο ντέρμπι, παίρνοντας την πρώτη τους νίκη σε μεγάλο παιχνίδι και “κλειδώνοντας” την παρουσία του στα playoffs. Πρωταγωνιστής για το τριφύλλι ο Αϊτόρ με γκολ και ασίστ.

Το παιχνίδι στο “Απόστολος Νικολαίδης” ήταν απολαυστικό καθώς είχε τρία γκολ, τρία δοκάρια, δύο για την ΑΕΚ και ένα για τον Παναθηναϊκό και σωρεία χαμένων ευκαιριών για τις δύο ομάδες και το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΟ ΑΕΚ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το πράσινο προβάδισμα άνοιξε το δρόμο για τη νίκη

Η ΑΕΚ φάνηκε να μπαίνει καλύτερα στο παιχνίδι και έδειχνε να παίρνει τη μπάλα στα πόδια της προκειμένου να κάνει το παιχνίδι της ενώ είχε και τις πρώτες καλές στιγμές στην αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός όμως ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ πρώτος και φυσικά το προβάδισμα αυτό του άνοιξε το δρόμο προς μια επιβλητική νίκη. Στο 13′ της αναμέτρησης ο Αλεξανδρόπουλος έκανε όμορφη ενέργεια από τα αριστερά και δέχτηκε το μαρκάρισμα από το Ρότα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν έδωσε το πέναλτι αλλά κλήθηκε από το VAR να δει ξανά τη φάση και άλλαξε την απόφαση του δείχνοντας την άσπρη βούλα.

Ο Αϊτορ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, την έστειλε στο κέντρο και νίκησε τον Τσιντώντα για το 1-0 του Παναθηναϊκού. Δύο λεπτά αργότερα το τριφύλλι διπλασίασε το προβάδισμα του με τον Παλάσιος. Οι πράσινοι έκοψαν τη μπάλα με τον Σάντσες και έφυγαν γρήγορα στο τρανζίσιον. Ο Αργεντινός πάσαρε στον Παλάσιος, ο οποίος ξεπέρασαν με ωραία προσπάθεια τον Τζαβέλλα μπήκε από τα δεξιά και έκανε το σουτ για να γράψει το 2-0 μόλις στο 18′.

Το τριφύλλι πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο βρήκε ένα ακόμη γκολ με τον Ιωαννίδη στο 29′. Αϊτόρ έκανε μια όμορφη προσπάθεια και σέντρα από τα αριστερά και ο Έλληνας στράικερ τσίμπησε τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα του γκολκίπερ της ΑΕΚ πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ελέγχει στο απόλυτο την αναμέτρηση της Λεωφόρου με τους παίκτες του να κάνουν ότι θέλουν σε αυτό το πρώτο ημίωρο του αγώνα.

Η ευκαιρία του Ιωαννίδη και το δοκάρι του Αϊτόρ

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κλείσει το πρώτο μέρος με ένα ακόμη γκολ, το τέταρτο και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Στο 39′ ο Αϊτόρ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, είδε πως κανείς παίκτης της ΑΕΚ δεν ήταν πάνω στο δοκάρι, εκτέλεσε και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τσιντώντα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του τριφυλλιού στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 44′ με τον Αλεξανδρόπουλο να κάνει τρομερή ενέργεια να μπαίνει στην περιοχή και να δίνει στον Ιωαννίδη. Αυτός πέρασε υπέροχα τον Βράνιες και έκανε το πλασέ αλλά αυτό ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα ο Τσιντώντας να αποκρούσει.

Τρεις αλλαγές από τον Γιαννίκη

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αργύρης Γιαννίκης προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με τους Μοχαμάντι, Μάνταλο και Αραούχο στο ματς αντί των Χατζισαφί, Τσούμπερ και Ανσαριφάρντ. Ο Έλληνας τεχνικός θέλησε να αλλάξει ριζικά την εικόνα της ομάδας του ώστε να πάρει το καλύτερο δυνατό στο δεύτερο μέρος.

Μάλιστα ο Αραούχο θα μπορούσε να μειώσει το σκορ στο 48′ αλλά είδε τον Διούδη με μια εξαιρετική απόκρουση στη δεξιά του γωνία να διώχνει σε κόρνερ. Ενώ και στο 56′ πάλι ο Αραούχο μέσα από την περιοχή και σε καλή θέση έκανε το σουτ με τον Σένκεφελντ να προλαβαίνει να βάλει το πόδι του και να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός ο οποίος στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους έδειξε να δίνει παραπάνω χώρο στην ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 60′ όταν ο Αϊτόρ εκτέλεσε το φάουλ ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά με τον Τσιντώντα να διώχνει σωτήρια, ο Ολλανδός δεν μπόρεσε εν συνεχεία να κάνει την προβολή με τη μπάλα να φτάνει στον Παλάσιος που έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στον Σάκχοφ.

Κοντά στο 4-0 ο Ιωαννίδης

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός με τον Ιωαννίδη και πάλι βρέθηκε κοντά στο 4-0. Ο Παλάσιος πέρασε στον Ιωαννίδη που βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ, τον πέρασε αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν σιγανό με αποτέλεσμα ο Ρότα να σώσει την εστία της ομάδας του καθώς σταμάτησε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ απείλησε στο 80′ με την κεφαλιά του Τζαβέλλα να φεύγει πάνω από την εστία του Διούδη στην τελευταία ουσιαστικά φάση της αναμέτρησης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΟ ΑΕΚ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments