Ελλάδα

Αλλάζει όψη το ΟΑΚΑ

Αλλάζει όψη το ΟΑΚΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δρομολογούνται σημαντικά έργα για την ανακαίνιση του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αλλάζει όψη το ΟΑΚΑ, καθώς σημαντικά έργα για την ανακαίνισή του πρόκειται να εκτελεστούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Η σχετική απόφαση ένταξης του έργου ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Το συνολικό κόστος των έργων έχει εκτιμηθεί σε 56,43 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας και την χωροταξική μεταρρύθμιση.

EUROKINISSI

Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι το ΟΑΚΑ και το ΤΑΙΠΕΔ που έχει αναλάβει την ωρίμανση του διαγωνισμού. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα υπογραφεί η σύμβαση. Η ολοκλήρωση των έργων οριοθετείται για το 2ο τρίμηνο του 2024.

Η πρώτη φάση του έργου αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του σταδίου ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη, ύψους 2 εκατ. ευρώ αφορά τη λειτουργική βελτιστοποίηση του υδάτινου συγκροτήματος και των γηπέδων προκειμένου να μειωθεί η ανάγκη και να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας. Ακόμα 4 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την συντήρηση και αναβάθμιση του ποδηλατοδρομίου. Από αυτά το 1 εκατ. ευρώ αφορά την οροφή για τη βελτίωση του ενεργειακού προφίλ του ακινήτου. Επίσης, 1,9 εκατ. ευρώ θα δοθεί για την αναβάθμιση του συγκροτήματος τένις εκ των οποίων μισό εκατ. ευρώ θα δοθεί για έργα στο κέλυφος.

EUROKINISSI

Τα έργα στο Ολυμπιακό Στάδιο

Με τα έργα αυτά επιδιώκεται η επισκευή, συντήρηση και βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης του Ολυμπιακού συγκροτήματος προκειμένου να παραταθεί η ωφέλιμη ζωή του, να αναβαθμιστούν οι υποδομές του, να μειωθούν τα κόστη λειτουργίας του και να διατίθεται ασφαλές, λειτουργικό, ανταποδοτικό και βιώσιμο για την ενίσχυση του αστικού αθλητισμού. Στόχος του έργου είναι η επισκευή, η συντήρηση και η βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) προκειμένου να παραταθεί η ωφέλιμη ζωή του, να αναβαθμιστούν οι υποδομές του, να μειωθούν τα κόστη λειτουργίας του και να διατίθεται ασφαλές, λειτουργικό, ανταποδοτικό και βιώσιμο για την ενίσχυση του αστικού αθλητισμού και των δράσεων αναψυχής.

EUROKINISSI

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments