Πολιτική

Κατρίνης για Ουκρανία: Ναι στην αποστολή οπλισμού – “Βέλη” για έλλειψη συνεννόησης

Κατρίνης για Ουκρανία: Ναι στην αποστολή οπλισμού – “Βέλη” για έλλειψη συνεννόησης
Κατρίνης για Ουκρανία: Κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση άσκησε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση άσκησε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης. «Δεν επεδίωξε την εθνική συνεννόηση» για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία σημείωσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη επεσήμανε ότι «κακώς δεν ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς» στην κρίσιμη συγκυρία και, αφού αναφέρθηκε στη φρίκη του πολέμου τονίζοντας ότι η καταδίκη της στρατιωτικής συμβολής της Ρωσίας πρέπει να είναι χωρίς αστερίσκους, παρεκκλίσεις και συμψηφισμούς, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη εθνικών πρωτοβουλιών. Πιο χαρακτηριστικά ζήτησε ενεργή διπλωματία με ισχυρό εθνικό μέτωπο, που δε διασφαλίζεται με φραστικές εκκλήσεις του Πρωθυπουργού, ούτε με αιφνιδιασμούς και προειλημμένες αποφάσεις.

Ποιες πρωτοβουλίες πρότεινε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Πρότεινε συγκεκριμένα εθνικές πρωτοβουλίες τώρα για:

  • ειρηνευτική διαμεσολάβηση και στήριξη των ομογενών μας που βρίσκονται στην εμπόλεμη περιοχή,
  • στήριξη στον Ουκρανικό λαό με αποστολή εφοδίων και αμυντικού υλικού, αλλά και οργανωμένη υποδοχή προσφύγων
  • αξιοποίηση των συμμαχιών μας, προκειμένου να πιεστεί η Τουρκία να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με μόνη διαφορά στο τραπέζι των οριοθέτησή των θαλασσίων ζωνών, ενεργοποίηση και εκμετάλλευση από την χώρα μας του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για το εμπάργκο πώλησης όπλων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία απόφαση που ήταν αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Σήμερα τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο», υπογράμμισε ασκώντας κριτική και στο δυτικό σύστημα ασφαλείας για την καθυστερημένη αντίδραση του να ασκήσει πίεση στη Ρωσία, προκειμένου να βρεθεί λύση μέσω της διπλωματίας και παράλληλα να στείλει μήνυμα σε όλα τα αυταρχικά καθεστώτα ότι δεν θα γίνει αποδεκτό το δίκαιο της ζούγκλας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments