Πολιτική

Οικονόμου: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με καθαρή φωνή στην διεθνή αντίδραση για ότι συμβαίνει στην Ουκρανία

Οικονόμου: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με καθαρή φωνή στην διεθνή αντίδραση για ότι συμβαίνει στην Ουκρανία
Οικονόμου: Στις εξελίξεις στην Ουκρανική κρίση αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Στις εξελίξεις στην Ουκρανική κρίση αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως “Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με καθαρή φωνή στην διεθνή αντίδραση για ότι συμβαίνει στην Ουκρανία, ιδίως καθώς είχαμε και Έλληνες νεκρούς και ομογενείς νεκρούς” δήλωσε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μόνο να κερδίσει έχει η Ελλάδα από την στάση της, ειδικά σε μια περίοδο που και παραδοσιακά ουδέτερες χώρες παίρνουν θέση για την ρωσική εισβολή. «Έχουμε και έναν λόγο παραπάνω εμείς, καθώς έχουμε βιώσει ανάλογες καταστάσεις και αδικίες σαν χώρα. Έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Για την ελληνική εμπλοκή

«Η χώρα στο πλαίσιο συμμετοχής στο ΝΑΤΟ έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Η χώρα συμμετέχει με δυνάμεις που δεν θα προωθηθούν στην περιοχή των συνόρων της Ουκρανίας ή μέσα στην Ουκρανία. Εάν χρειαστεί θα υπάρξει ελληνική παρουσία σε άλλες χώρες, μακριά από την Ουκρανία, πχ. στην Βουλγαρία. Δεν τίθεται θέμα αεροσκαφών ή ελικοπτέρων που θα πάνε στην Ουκρανία για να τα πετάξουν Ουκρανοί πιλότοι. Είμαστε δεσμευμένοι στρατιωτικά σε σχέση με το ΝΑΤΟ» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διάσταση απόψεων του Μαξίμου με τον Νίκο Δένδια, σχετικά με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, ο κ. Οικονόμου είπε πως «δεν υπήρξε η παραμικρή διάσταση. Η ελληνική Πολιτεία, η ελληνική Κυβέρνηση στο σύνολο της είναι στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να ασχολείται κανείς με παραμύθια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments