Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη για Ουκρανία: Στόχος η ειρήνη στην περιοχή

Ντόρα Μπακογιάννη για Ουκρανία: Στόχος η ειρήνη στην περιοχή
Ντόρα Μπακογιάννη για Ουκρανία: Στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Ζούμε μια εποχή τεραστίων κοσμοϊστορικών αλλαγών», είπε χαρακτηριστικά.

Στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Ζούμε μια εποχή τεραστίων κοσμοϊστορικών αλλαγών», είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως ο Πούτιν έκανε δυο σημαντικά λάθη.

Πίστευε ότι θα βρει μια Ευρώπη αδύναμη και διαλυμένη και αφετέρου υποτίμησε τον Ζελένσκι, θεωρώντας τον «καραγκιόζη». Τελικά, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ενωμένη Ευρώπη και ένα ζωντανό ΝΑΤΟ, ενώ ο Ζελένσκι απεδείχθη ότι είναι σκληρό καρύδι. Άρα ο στόχος που είχε, να ρίξει την κυβέρνηση δεν επετεύχθη.

Για την Ελλάδα

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη θέση της Ελλάδας τόνισε ότι «Η Ελλάδα μπαίνει μπροστά μαζί με άλλες 14-15 χώρες της Ευρώπης για να στηρίξει αυτή τη νέα πραγματικότητα, την οποία επιζητούσαμε», ανέφερε η κα Μπακογιάννη. Όπως είπε, «θα είναι κρίμα» αν από τη βουλή δεν βγει σήμερα μήνυμα εθνικής ενότητας. Τόνισε, δε, ότι «πρέπει συνεχίσουμε τις προσπάθειες χωρίς δυτική αλαζονεία».

Η Ευρώπη μπορεί να είναι «ένα αργοκίνητο καράβι», όμως, όταν δημιουργεί θεσμούς συνεχίζουν να λειτουργούν και μετά την κρίση, είπε. «Δεν είναι μόνο μια οικονομική δύναμη, είναι και μια αξιακή δύναμη.»

«Ο στόχος είναι η ειρήνη στην περιοχή, να καταλάβει ο Πούτιν ότι οι λογικές αυτές δεν ανήκουν στον 21ο αιώνα, όχι να εξοντώσουμε τους Ρώσους», κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments