Διεθνή

Μπρούνο Λεμέρ: Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας

Μπρούνο Λεμέρ: Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας
Μπρούνο Λεμέρ: Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ανέφερε ότι μέσω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν θα προκληθεί η κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας.

Ο Μπρούνο Λεμέρ μίλησε σχετικά με τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρώπη στην Ρωσία. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας ανέφερε συγκεκριμένα, ότι  «Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας».

«Η ισορροπία οικονομικής και χρηματοπιστωτικής δύναμης είναι σαφώς υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία ανακαλύπτει την οικονομική της ισχύ», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

Λιγότερο εκτεθειμένη η Γαλλική οικονομία

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις, ο Μπρουνό Λεμέρ ανέφερε ότι η γαλλική οικονομία είναι λιγότερο εκτεθειμένη, καθώς η Ρωσία είναι δευτερεύων οικονομικός εταίρος της Γαλλίας. Οι υπουργοί Οικονομίας θα συζητήσουν, εξάλλου, για το φυσικό αέριο, οι τιμές του οποίου αυξήθηκαν κατά 30% τις τελευταίες ώρες, είπε ο Μπρουνό Λεμέρ. «Θα πρέπει να σκεφτούμε μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις για να αυξήσουμε το απόθεμα, να διαφοροποιήσουμε τις πηγές εφοδιασμού και να ενισχύσουμε την ανεξαρτησία της Ευρώπης στο θέμα της ενέργειας και ειδικότερα στο φυσικό αέριο», πρόσθεσε.

«Ζούμε τον εφιάλτη του πολέμου σε ευρωπαϊκό έδαφος και ο μόνος υπεύθυνος είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ. Τόνισε ότι οι πρώτες κυρώσεις που υιοθετήθηκαν θα πλήξουν σοβαρά την οικονομία της Ρωσίας και πως «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι». «Σήμερα θα αξιολογήσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις, θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους λαούς και τις οικονομίες μας. Υπάρχουν φυσικά επιπτώσεις από τον ενεργειακό τομέα, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι», ανέφερε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments