Πολιτική

Στην Αθήνα 50 Έλληνες και Κύπριοι – Ήρθαν από την Ουκρανία μέσω Ρουμανίας

Στην Αθήνα 50 Έλληνες και Κύπριοι – Ήρθαν από την Ουκρανία μέσω Ρουμανίας
Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Πενήντα Έλληνες και Κύπριοι πολίτες καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, έφτασαν χθες βράδυ στην Αθήνα, με ειδική πτήση από τη Ρουμανία. Την επιχείρηση επιστροφής τους ανέλαβαν το Ελληνικό και το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών. Ταξίδεψαν από την Οδησσό και το Κίεβο, οδικώς μέχρι τη Ρουμανία και από εκεί με τη ναυλωμένη πτήση έφτασαν στην Αθήνα.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος δήλωσε:

“Υποδεχθήκαμε τους συμπατριώτες μας που απεγκλωβίστηκαν από την Ουκρανία με συντονισμένες επιχειρήσεις των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου. Το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρχει ασφάλεια στο πεδίο. Να διασφαλίζεται ο τρόπος, έτσι ώστε με ασφάλεια να φεύγουν οι Έλληνες πολίτες. Αυτό έγινε, έφτασαν στη Ρουμανία και ναυλώθηκε ειδική πτήση για να έρθουν τώρα στην Ελλάδα. Τώρα φτάνουν εδώ, τελειώνει έτσι με θετικό τρόπο αυτή η περιπέτεια τους”.

Σε ερώτηση αν υπήρξε επιχείρηση και για άλλους Έλληνες, ο κ. Κατσανιώτης απάντησε: «Είναι μια διαδικασία που βλέπουμε τι συμβαίνει στο πεδίο και ανάλογα με το τι συμβαίνει παίρνουμε τις κατάλληλες αποφάσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments