Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία της ομογένειας στην Ουκρανία

Νίκος Δένδιας: Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία της ομογένειας στην Ουκρανία
Νίκος Δένδιας: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ομογένειας στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ομογένειας στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας. “Βασική προτεραιότητά μας αποτελεί η προστασία των 150.000 περίπου ομογενών που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης” τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τσεχίας, Jan Lipavsky.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στις ελληνικές Προξενικές αρχές που «βρίσκονται στο πλευρό τόσο των Ελλήνων πολιτών, όσο και της ομογένειάς μας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα έλεγα με αυτοθυσία. Αυτή τη στιγμή που συζητάμε, βρίσκεται σε εξέλιξη η 3η μας επιχείρηση «Νόστος 3» για την εκκένωση Ελλήνων πολιτών, αυτή τη φορά από τη Μαριούπολη, υπό τον συντονισμό του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου, ο οποίος μετέχει στην επιχείρηση εκκένωσης στην αυτοκινητοπομπή».

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε στον ομόλογό του ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που διατηρεί ανοιχτά τα Γενικά Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη. «Ο Γενικός Πρόξενός μας ο κύριος Δημήτρης Δόχτσης είναι στην Οδησσό και ο Γενικός μας Πρόξενος ο κύριος Μανώλης Ανδρουλάκης είναι στην Μαριούπολη. Και θέλω να σας πω ειλικρινά ότι είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτούς τους τρεις διπλωματικούς μας υπαλλήλους, τους τρεις διπλωμάτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε ζώνη κινδύνου και με υψηλή αίσθηση καθήκοντος εκτελούν την αποστολή τους», σημείωσε.

Μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε τα εξής: «Η Ελλάδα πάντοτε για λόγους αρχής, και τώρα, καταδικάζει τη χρήση βίας από όπου και αν προέρχεται. Καταδικάζει την απειλή της χρήσης βίας από όπου και αν προέρχεται.Καλούμε για την άμεση κατάπαυση του πυρός και καλούμε για την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments