Ελλάδα

Γιώργος Κυπαρίσσης: Tο κοινό παρελθόν των απαγωγέων του – Η «παρέα» των φυλακών Δομοκού

Γιώργος Κυπαρίσσης: Tο κοινό παρελθόν των απαγωγέων του – Η «παρέα» των φυλακών Δομοκού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η ΕΛΑΣ είχε ταυτοποιήσει τα στοιχεία των δραστών της απαγωγής.

Μέλος 30μελούς συμμορίας με καλάσνικοφ που διέπραττε την περίοδο 2010 – 2012 ληστείες σε τράπεζες στις περιοχές της Καβάλας, της Κομοτηνής, των Σαπών, της Ξάνθης, της Δράμας, της Σίνδου και του Έβρου, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και διακίνηση όπλων και ναρκωτικών φέρεται να είναι ο 34χρονος που συνελήφθη ως οργανωτής της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Άλλος ένας εκ των συλληφθέντων για την απαγωγή, 41 ετών, είχε επίσης φυλακιστεί για ληστείες, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για τον νόμο περί όπλων στις φυλακές Δομοκού όπου γνώρισε τον προαναφερθέντα 34χρονο. Ο 41χρονος είχε αποφυλακισθεί από τον Δομοκό τον Μάιο του 2018, ενώ ο 34χρονος συνεργός του μετήχθη τον Ιούνιο του 2018 δηλαδή δύο μήνες αργότερα στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας απ’ όπου αποφυλακίσθηκε προσφάτως.

Η 39χρονη που κατηγορείται για συμμετοχή στην αρπαγή του Γ. Κυπαρίσση είναι η σύντροφος του 41χρονου κι είχε κατηγορηθεί αυτή για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως είναι γνωστό, οι τρεις συλληφθέντες, πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Πέμπτη. Εναντίον του ασκήθηκαν διώξεις για 12 αδικήματα, κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα ο 41χρονος, η 39χρονη σύντροφός του καθώς και ο 34χρονος φίλος τους κατηγορούνται κατά περίπτωση για:

Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση από κοινού, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμός με πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, οπλοφορία κατά συναυτουργία, οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αντιποίηση αρχής, βία κατά υπαλλήλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments