Ελλάδα

Μπόγδανος: Φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας – Οι επιπτώσεις στους χρονίως πάσχοντες ασθενείς

Μπόγδανος: Φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας – Οι επιπτώσεις στους χρονίως πάσχοντες ασθενείς
Τα επόμενα δύο χρόνια θα βρεθούμε μπροστά στην "πανδημία" των χρονίως πασχόντων και όσων παραμέλησαν άλλα προβλήματα υγείας, λόγω της πανδημίας.

Την εκτίμηση πως φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Παθολογίας, Δημήτρης Μπόγδανος, εξηγώντας πως ο ιός έλαβε πλέον ενδημικά χαρακτηριστικά και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Η μετάλλαξη Ο και η υπομετάλλαξη 02 αποτελούν πλέον μια ίωση, που μπορεί να δώσει ελάχιστους σκληρούς δείκτες (θανάτους, διασωληνώσεις). Ωστόσο η μεταδοτικότητα, ειδικά της 02 είναι πολύ μεγάλη και σε συνδυασμό με την χαλάρωση των μέτρων εξηγεί τον σχετικά υψηλό αριθμό νέων μολύνσεων, ο οποίος μάλιστα το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει νέα ανοδική πορεία, τονίζει ο κ. Μπόγδανος.

Επιχειρώντας μάλιστα να δώσει μια εικόνα της υψηλής μεταδοτικότητας, αλλά και των επιπτώσεων της Ο και της Ο2 μας εξηγεί, πως από 120 ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα που παρακολούθησε, μολύνθηκαν οι 109 και από αυτούς μόλις οι δύο χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Πάντως, ο κ. Μπόγδανος επεσήμανε ότι μπορεί να αφήνουμε πίσω μας την πανδημία του κορωνοϊού, όμως τα επόμενα δυο χρόνια θα βρεθούμε μπροστά στην πανδημία των χρονίως πασχόντων και όλων αυτών, που παραμέλησαν προβλήματα υγείας που ήδη αντιμετώπιζαν, εξαιτίας της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί στο χώρο της υγείας, λόγω της πανδημίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments