Διεθνή

Ζαχάροβα: Η Ρωσία δεν επιχειρεί ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης

Ζαχάροβα: Η Ρωσία δεν επιχειρεί ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης
Ζαχάροβα: Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε πως δεν επιχειρείται η ανατροπή της Ουκρανικής Κυβέρνησης.

H Μαρία Ζαχάροβα μίλησε σχετικά με τον Πόλεμο στην Ουκρανία.  Η Ρωσία θα επιτύχει τον στόχο να διασφαλίσει ένα ουδέτερο καθεστώς στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η ίδια τόνισε ότι θα ήταν καλύτερο αν οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία επιτυγχάνονταν μέσω διαλόγου και έκανε λόγο για «κάποια πρόοδο» στις συνομιλίες. Κατά την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, οι στόχοι της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την ανατροπή της κυβέρνησης του Κιέβου. Η Ζαχάροβα ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν βιολογικά προγράμματα στην Ουκρανία. Ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έχει δει έγγραφα που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό τους ότι οι ΗΠΑ φιλοξενούν συστατικά βιολογικών όπλων κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.

Δηλώσεις εν ώρα ρωσικής στρατιωτικής ετοιμότητας

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν τη στιγμή που έχουν τεθεί σε πολεμική ετοιμότητα οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας, στην ανατολική Μολδαβία, τη λωρίδα γης ανατολικά του Δνείστερου η οποία ελέγχεται από φιλορωσικό καθεστώς.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, διεξάγουν ασκήσεις αντιμετώπισης αεροπορικού βομβαρδισμού και δηλητηριωδών αερίων, μεταξύ άλλων.

Οι δυνάμεις στην Υπερδνειστερία έχουν ευχέρεια άμεσης πρόσβασης στην περιοχή της Οδησσού, στη νοτιοδυτική Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments