Πολιτική

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Έρχεται νέο πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Έρχεται νέο πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Νέο πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου. 

Νέο πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου. Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, το επόμενο 10ημερο θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ένα πλήρες πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

“Σε ό,τι αφορά το πρώτο, το εσωτερικό μέτωπο, να επαναλάβω τη δέσμευσή μας ότι η στήριξη επιχειρήσεων, νοικοκυριών και αγροτών θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η ενεργειακή αναστάτωση. Το επόμενο δεκαήμερο, μάλιστα, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση, με τους συναρμόδιους Υπουργούς, να ανακοινώσουμε και να δρομολογήσουμε ένα πλήρες πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης, αξιοποιώντας τόσο εθνικούς όσο και ευρωπαϊκούς πόρους” σημείωσε ο πρωθυπουργός. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν νέα μέτρα όπως η επιταγή ακρίβειας τις επόμενες ημέρες.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ώρα Ευρωπαϊκής Πολιτικής

“Είναι συνεπώς η ώρα της ευρωπαϊκής πολιτικής, η οποία σε ακραίες συνθήκες -το τονίζω σε ακραίες συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε τώρα -οφείλει να πάρει τολμηρά ριζοσπαστικά μέτρα, που θα αποσυνδέουν τη γεωπολιτική από την ενεργειακή κρίση. Μέτρα έκτακτου χαρακτήρα αλλά και μέτρα άμεσης δράσης” αναφερόμενος στο γεγονός ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Για την πρωτοβουλία που έλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός

“Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που συνδυάζεται με την ανάγκη συγκρότησης ενός Ειδικού Ταμείου απορρόφησης των αυξήσεων στην ενέργεια. Και, προφανώς, εντάσσεται στον ευρύτερο ευρωπαϊκό σχεδιασμό για την αποσύνδεση των χωρών- μελών της Ένωσης από το ρωσικό πετρέλαιο και το ρωσικό αέριο. Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε χθες στο δημόσιο διάλογο μια σειρά από προτάσεις οι οποίες θα συζητηθούν και αύριο στο έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής. Όμως η πρότασή μας έχει μία συγκεκριμένη και ρεαλιστική στόχευση, και αυτή είναι η αποσύνδεση των πολεμικών εξελίξεων από το ράλι των τιμών και η διακοπή της αλληλοτροφοδότησης αυτών των δύο κρίσεων” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά

Για τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε: “Παράλληλα, πέραν του εθνικού και του ευρωπαϊκού πλαισίου, σε ένα άλλο επίπεδο, την Κυριακή -όπως γνωρίζετε- επισκέπτομαι την Κωνσταντινούπολη για να τιμήσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Και θα συναντηθώ επίσης με τον Πρόεδρο Erdoğan, την πρόσκληση του οποίου αποδέχθηκα. Πάγια θέση μου, άλλωστε, είναι ότι τα «παράθυρα» του διαλόγου μένουν πάντα ανοιχτά, όπως κλειστές μένουν και οι πόρτες μας απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments