Focus

Η Lamborghini και η Ferrari κάνουν ανθρωπιστικές δωρεές στην Ουκρανία

Η Lamborghini και η Ferrari κάνουν ανθρωπιστικές δωρεές στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Cool Cars - Tumblr

Η Lamborghini και η Ferrari ανέστειλαν τις συναλλαγές τους με τη Ρωσία, και βοηθούν έμπρακτα την Ουκρανία.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές υπερ-αυτοκίνητων κάνουν κινήσεις για να στηρίξουν τους πληγέντες. Τόσο η Ferrari όσο και η Lamborghini αποφάσισαν να αναστείλουν πλήρως όλες τις συναλλαγές με τη Ρωσία με την πρώτη να δωρίζει επίσης ένα εκατομμύριο ευρώ για να στηρίξει τους Ουκρανούς που έχουν ανάγκη. Ο τελευταίος έχει επίσης δεσμευτεί να κάνει μια δωρεά, αν και δεν ανακοινώθηκε το πότε και το ποσό.

Σε γενικές γραμμές, η Lamborghini ήταν λίγο θολή όσον αφορά το τι ακριβώς κάνει. Λέει ότι η βοήθεια που στέλνει θα πάει απευθείας στην Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), έναν μακροχρόνιο συνέταιρο του Ομίλου Volkswagen.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τις συναλλαγές με τη Ρωσία, εκτός από το ότι «έχει τεθεί σε αναμονή». Προς τιμήν της, η μάρκα με τα supercar εξέφρασε τα συναισθήματά της σχετικά με την τραγωδία: «Η Automobili Lamborghini είναι βαθιά θλιμμένη από τα γεγονότα στην Ουκρανία και παρακολουθεί την κατάσταση με μεγάλη ανησυχία. Η Lamborghini ελπίζει σε γρήγορο τέλος των εχθροπραξιών και να δοθεί ένα τέλος με διπλωματικές συζητήσεις».

Βέβαια ακολούθησαν το παράδειγμα και πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Volkswagen, η Porsche, η Chevrolet και η Ford που έχουν κάνει όλες το ίδιο. Η Ferrari, από την πλευρά της, ήταν πιο ειλικρινής σχετικά με τα σχέδιά της: αναστέλλει τις δραστηριότητές της και την παραγωγή οχημάτων για τη ρωσική αγορά μέχρι νεωτέρας.

Η ανακοίνωση

«Η Ferrari στέκεται δίπλα σε όλους στην Ουκρανία που πλήττονται από αυτή τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna. «Ενώ ελπίζουμε σε μια ταχεία επιστροφή στον διάλογο και σε μια ειρηνική λύση, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι για τα δεινά όλων των πληγέντων. Οι σκέψεις και η υποστήριξή μας είναι σε αυτούς. Παίζουμε τον μικρό μας ρόλο δίπλα στους θεσμούς που δίνουν μια μικρή βοήθεια σε αυτή την κατάσταση».

Αυτό το λίγο που μπορούμε να κάνουμε  είναι μια δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ που «θα χρηματοδοτήσει διεθνή ανθρωπιστικά έργα που υποστηρίζουν την Ουκρανία καθώς και τοπικές πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην υποδοχή προσφύγων στην ιταλική περιοχή». Η Ferrari λέει επίσης ότι ορισμένα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για φυγή Ουκρανούς που θα φιλοξενηθούν στην περιοχή γύρω από το Μαρανέλλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments