Διεθνή

Μαριούπολη: Αρνείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου

Μαριούπολη: Αρνείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνείται ότι βομβάρδισε το νοσοκομείο στη Μαριούπολη, μία ημέρα μετά την έμμεση παραδοχή της Μόσχας ότι είχε εκκενωθεί και καταληφθεί από ουκρανικά τάγματα

Μετά τη χθεσινή έμμεση παραδοχή της Μόσχας ότι ευθύνεται για τον βομβαρδισμό σε μαιευτήριο – νοσοκομείο Παίδων. που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους ανάμεσά τους κι ένα παιδί, ενώ άλλοι 17 τραυματίστηκαν, σήμερα το διέψευσε.

Το  υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας με ανακοίνωση, αρνήθηκε ότι η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε το εν λόγω κτίριο, κατηγορώντας την Ουκρανία για «μια σκηνοθετημένη προβοκάτσια».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι η Ρωσία δεν πραγματοποίησε χθες Τετάρτη αεροπορικές επιδρομές κατά επίγειων στόχων στην περιοχή αυτή.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε νωρίτερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το νοσοκομείο, ενώ το Κρεμλίνο δήλωσε ότι χρειάζεται να επιβεβαιωθούν τα σαφή γεγονότα.

Η έμμεση παραδοχή δια στόματος Ζαχάροβα

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε πως «πριν βομβαρδιστεί το μαιευτήριο, Ουκρανοί εθνικιστές το είχαν εκκενώσει από προσωπικό και νοσηλευμένους και είχαν πάρει θέσεις μάχης», εξηγώντας ότι για τον λόγο αυτό έγινε ο στοχευμένος βομβαρδισμός από τους Ρώσους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments