Πολιτισμός

Vergos Auctions: Δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης για όλους

Vergos Auctions: Δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης για όλους

Πηγή Φωτογραφίας: Οίκος Δημοπρασιών “ΒΕΡΓΟΣ”

Vergos Auctions: Διαδικτυακή ανοιξιάτικη δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης, tην Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις 18.30, η ανοιξιάτικη δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης με 115 έργα από 60 καλλιτέχνες, περιμένει κάθε φιλότεχνο

Οι δημοπρασίες συχνά συνοδεύονται από προκαταλήψεις, όπως ότι απευθύνονται σε ένα πολύ εξειδικευμένο κοινό, ελιτιστές της Τέχνης ή ευκατάστατους που μπορούν διαθέσουν πολύ υψηλά, συχνά απλησίαστα για έναν εργαζόμενο, ποσά για την αγορά έργων. Συχνά συνοδεύονται κι από μία δυσπιστία για τη διαδικασία συμμετοχής, όπως ότι είναι δύσκολη, χρονοβόρα και κρύβει ψιλά γράμματα για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει μια καλλιτεχνική δημιουργία.

Καταρρίπτοντας την «απροσπέλαστη» εικόνα που έχει επικρατήσει κατά καιρούς για τις δημοπρασίες, η Vergos Auctions εγκαινίασε μία νέα κατηγορία δημοπρασιών για πρώτη φορά εν μέσω lockdown με την ανοιξιάτικη διαδικτυακή δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης, τον Απρίλιο του 2021, συνεχίζοντας την προσπάθειά της για μία Τέχνη που μπορεί να

είναι προσιτή σε όλους με τη φθινοπωρινή διαδικτυακή δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης, τον Οκτώβριο του 2021. Το κοινό αγκάλιασε την ιδέα και ανταποκρίθηκε με το έντονο ενδιαφέρον του, όπως αποδείχτηκε από τη συμμετοχή – που έδειξε τον δρόμο για τη φετινή χρονιά.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις 18.30, η ανοιξιάτικη δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης με 115 έργα από 60 καλλιτέχνες, περιμένει κάθε φιλότεχνο στην ιστοσελίδα www.vergosauctions.com

Σ. Παπαλουκάς, Α. Φασιανός, Γ. Χαλεπάς, Δ. Μυταράς, Β. Σπεράντζας, Γ. Μόραλης, Α. Γεραλής, Β. Ιθακήσιος, Π. Τέτσης, Γ. Τσαρούχης, Κ. Παρθένης, Ν. Χ. Γκίκας, Ε. Σακαγιάν, Π. Σάμιος, Γ. Ζογγολόπουλος και πολλοί άλλοι μεγάλοι δημιουργοί της ελληνικής τέχνης σε μια ξεχωριστή δημοπρασία.

Τι κάνει ξεχωριστή αυτήν την κατηγορία δημοπρασιών της Vergos Auctions; Φυσικά οι τιμές εκκίνησης των έργων, αφού ξεκινούν από 200 € και φθάνουν μέχρι 3.000 €. Μία καινούργια δυνατότητα για κάποιον που θέλει να μπει στο σύμπαν ενός συλλέκτη αλλά και μία ευκαιρία για κάθε άνθρωπο που θα ήθελε να έχει στον προσωπικό χώρο του, στον χώρο εργασίας του ένα υπέροχο, πρωτότυπο έργο μεγάλου έλληνα δημιουργού – και μπορεί να αποθαρρυνόταν μέχρι πρότινος από την ιδέα πως θα έπρεπε να καταβάλλει ένα υψηλό αντίτιμο. Επίσης, έχοντας απλοποιήσει τη διαδικασία συμμετοχής το internet προσφέρει μία friendly user experience που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν από κάποια χρόνια.

Αν κάποιος βέβαια είναι «παραδοσιακός» ή old-school τύπος, μπορεί να συμμετάσχει με γραπτή προσφορά ή τηλεφωνικά. Καθοριστικής σημασίας, η καθοδήγηση που προσφέρει η έμπειρη ομάδα της Vergos σε κάθε βήμα με ασφάλεια, από την υποβολή της προσφοράς μέχρι και την τελική παράδοση του έργου στον αγοραστή του. Αν έχεις σκεφτεί να ξεκινήσεις συλλογή έργων για σκοπούς επένδυσης αλλά δεν ξέρεις πώς, η εξειδικευμένη και άρτια καταρτισμένη ομάδα του Οίκου, έχει και τη μακροχρόνια εμπειρία και τη βαθιά γνώση του χώρου, που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις «παγίδες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments