Lifestyle

Τα εσώρουχα Savage X Fenty της Rihanna έχουν αξία 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Τα εσώρουχα Savage X Fenty της Rihanna έχουν αξία 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Πηγή Φωτογραφίας: Luxus Plus - Hypebae - JaGurl TV

Η επωνυμία Savage X Fenty μετράει κάτι λιγότερο από πέντε χρόνια και έχει μόνο λίγα καταστήματα.

Η Rihanna μπορεί σύντομα να χρειαστεί μια μεγαλύτερη ομπρέλα. Την Πέμπτη, το Bloomberg ανέφερε ότι η 34χρονη τραγουδίστρια που έγινε δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας συνεργάζεται με τη Morgan Stanley και την Goldman Sachs σε μια αρχική δημόσια προσφορά της μάρκας εσωρούχων της, Savage X Fenty. Η δημόσια εγγραφή, η οποία θα μπορούσε να συμβεί φέτος, θα μπορούσε να αποτιμήσει την εταιρεία της Rihanna που περιλαμβάνει τα εσώρουχα  σε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Shannon Coyne, συνιδρυτής της εταιρείας συμβούλων καταναλωτικών προϊόντων Bluestock Advisors, λέει ότι η premium αποτίμηση πιθανότατα πηγάζει περισσότερο από τη δύναμη που έχει η Rihanna σαν όνομα παρά από ένα αποδεδειγμένο ιστορικό πωλήσεων. Επισημαίνει το γεγονός ότι η επωνυμία Savage X Fenty μετράει κάτι λιγότερο από πέντε χρόνια και έχει μόνο λίγα καταστήματα. «Αυτή τη στιγμή, τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια φαίνονται πολλά επειδή τα αντικείμενά πώλησης δεν είναι ακριβά, επομένως θα έπρεπε να πουλήσει πολλά εσώρουχα ή περίπου 140 εκατομμύρια δολάρια σε Ebitda», λέει η Coyne.

Αλλά το μπράντ έχει καταφέρει να αποκτήσει την δική της δυναμική. Το Savage X Fenty ξεκίνησε τη χρονιά ανακοινώνοντας έναν νέο γύρο χρηματοδότησης 125 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής τον Neuberger Berman για να υποστηρίξει τις πρώτες μπουτίκ στις ΗΠΑ και τα σχέδια επέκτασης στο εξωτερικό. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία με έδρα το El Segundo της Καλιφόρνια έχει συγκεντρώσει 310 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση. (Το Forbes επικοινώνησε με τον Savage X Fenty, καθώς και τον L Catterton για συνεντεύξεις. Ο Neuberger Berman αρνήθηκε να σχολιάσει.)

Η περιουσία της

Πέρυσι, η Rihanna εντάχθηκε επίσημα στις τάξεις των δισεκατομμυριούχων όταν το Forbes υπολόγισε την καθαρή της περιουσία στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, η πλειοψηφία του πλούτου της προέρχεται από την εταιρεία καλλυντικών της, Fenty Beauty, αξίας περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Rihanna κατέχει εκτιμώμενο μερίδιο 30% στη μάρκα εσωρούχων Savage X Fenty, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 270 εκατομμύρια δολάρια. Εν τω μεταξύ, η Victoria’s Secret, η οποία ελέγχει το 40% της κατηγορίας εσωρούχων σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκεται στα μέσα συζητήσεων για να κάνει Rebranding και να σταματήσει να παρουσιάζει τη διαβόητη εικόνα ενός αγγέλου  και να εξυπηρετήσει πραγματικές γυναίκες με κανονικά σώματα. Η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες ανάπτυξης για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 3,6% σε ετήσια βάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments