Focus

Diane Lane: Η λαμπρή καριέρα της στο Χόλιγουντ και οι υψηλές αμοιβές

Diane Lane: Η λαμπρή καριέρα της στο Χόλιγουντ και οι υψηλές αμοιβές

Πηγή Φωτογραφίας: GotCeleb

Diane Lane: Οι περισσότεροι άνθρωποι την γνωρίζουν από τον ρόλο της στο δράμα Unfaithful του 2002, αλλά είναι ηθοποιός στο Χόλιγουντ από τη δεκαετία του 1980. Μας έχει χαρίσει πολλές φανταστικές ερμηνείες και έχει μεγάλη γκάμα σε ταινίες.

Παρόλο που οι περισσότεροι την μάθαμε κυρίως στην ερμηνεία της στο δράμα Unfaithful που τροφοδοτούσε τη μοιχεία το 2002, το γεγονός είναι ότι η Diane Lane Wiki υπήρξε μεγάλη σταρ στο Χόλιγουντ για πολλά χρόνια ήδη. Στην πραγματικότητα, ξεκίνησε να παίζει σε ταινίες ως νεαρή έφηβη το 1978, ένας από τους μεγάλους ρόλους της ήταν στην ταινία, A Little Romance. Ήταν η αγαπημένη της Αμερικής σε όλα τα εφηβικά της χρόνια και της πήρε πολλά χρόνια για να διώξει αυτή την ετικέτα. Όμως η Diane Lane το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναλαμβάνοντας ρόλους που θα αποδείκνυαν τα ταλέντα της και θα οδηγούσαν στον τίτλο μιας σοβαρής ηθοποιός. Σήμερα, είναι μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ. Ο κόσμος θέλει να μαθαινεί άγνωστες πτυχές του εαυτού της.

Νέα και Θαρραλέα

Η Λέιν είναι Αμερικανίδα ηθοποιός που γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1965 στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. Αυτό κάνει την Diane Lane να είναι 52 ετών. Η μητέρα της, Colleen Farrington, ήταν τραγουδίστρια σε νυχτερινά κέντρα και μοντέλο του Playboy. Ο πατέρας της, Μπάρτον Λέιν, ήταν καθηγητής θεάτρου στο Μανχάταν που διηύθυνε ένα εργαστήριο υποκριτικής, εργάστηκε ως οδηγός ταξί και αργότερα δίδαξε ανθρωπιστικές επιστήμες στο City College. Όταν η Λέιν ήταν ακόμη μωρό, οι γονείς της χώρισαν. Η Lane έζησε με τη μητέρα της μέχρι την ηλικία των έξι ετών και στη συνέχεια έζησε με τον πατέρα της στη Νέα Υόρκη και έκανε βόλτες μαζί του στο ταξί του.

Μόλις στα 6 της χρόνια εμφανίζεται με τον πειραματικό νεοϋορκέζικο θίασο La MaMa (μια στιγμή καθοριστική για μένα όταν τον είδα, παιδί ακόμα, στο Λυκαβηττό παρέα μ’ ένα τεράστιο ολόγιομο φεγγάρι). Στα 13 της κάνει το ντεμπούτο της στο σινεμά. Είναι ήδη μια πολύπειρη, ατσαλωμένη ηθοποιός. Η επιτυχία της στο Μπροντγουέι στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Όταν η Lane ήταν μόλις 16 ετών, άφησε τον πατέρα της και πήρε ένα αεροπλάνο για το Λος Άντζελες για να δοκιμάσει την τύχη της σε ταινίες. Αν και η μητέρα της την πήγε πίσω στη Τζόρτζια, η Λέιν και ο πατέρας της πήγαν στο δικαστήριο και την γύρισαν πίσω στη Νέα Υόρκη.

Το εξώφυλλο στο περιοδικό Time

Η Λέιν ξεκίνησε να παίζει στο θέατρο στην τρυφερή ηλικία των έξι ετών και αυτό χρησίμευσε ως έδαφος εκπαίδευσης για τη μετέπειτα καριέρα της στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Η Λέιν έκανε το ντεμπούτο της στην ταινία μεγάλου μήκους δίπλα στον θεσπιώτη Λόρενς Ολίβιε στην ταινία A Little Romance. Η Λέιν έλαβε μεγάλο έπαινο από τον Ολιβιέ, ο οποίος την ονόμασε «η επόμενη Γκρέις Κέλι». Οι κριτικοί την λάτρεψαν και εμφανίστηκε ακόμη και στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, το οποίο τη δήλωσε ως μία από τις «Hollywood Whiz-Kids». Η πρώτη στιγμή της Lane ήρθε όταν έπαιξε σε δύο συνεχόμενες ταινίες, The Outsiders και Rumble Fish, και οι δύο το 1983. Και οι δύο ταινίες σκηνοθετήθηκαν από τον Francis Coppola και βασίστηκαν στα μυθιστορήματα του δημοφιλούς συγγραφέα S.H.Hinton.

Οι επόμενες ταινίες της όπως οι Streets of Fire και The Cotton Club ήταν αποτυχίες και αυτό την επηρέασε ψυχολογικά. Σταμάτησε για λίγο την υποκριτική για να μείνει με τη μητέρα της και να φτιάξει τη σχέση τους. Αν και η Λέιν επέστρεψε στην υποκριτική με ταινίες όπως το The Big Town και η Lady Beware, ήταν η λαμπρή της ερμηνεία στην τηλεοπτική μίνι σειρά, Lonesome Dove που την έφερε ξανά στο προσκήνιο στο Χόλιγουντ. Από τότε, ο Lane εργάζεται σταθερά στο Χόλιγουντ, εστιάζοντας σε λιγότερες ταινίες αλλά σε πιο πετυχημένους ρόλους. Έπαιξε σε ταινίες όπως το My New Gun, Chaplin, A Walk On the Moon και The Perfect Storm.

Η μοιχαλίδα νοικοκυρά

Στη συνέχεια, έπαιξε στην ταινία που την έβαλε στον χάρτη. Δράμα του 2002, Unfaithful. Στην ταινία, η Λέιν υποδύεται μια νοικοκυρά που έχει μια μοιχική σχέση με έναν μυστηριώδη έμπορο βιβλίων. Η ταινία έχει έντονες σκηνές σεξ που εξάντλησαν συναισθηματικά τους πρωταγωνιστές, αλλά η Λέιν έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία. Η ταινία ήταν μια εμπορική και κριτική επιτυχία και συγκέντρωσε πολλές υποψηφιότητες για βραβεία για την Lane, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου Χρυσής Σφαίρας και ενός Βραβείου Όσκαρ. Μετά από αυτήν την ταινία ορόσημο στην καριέρα της, η Λέιν έπαιξε σε ταινίες όπως Under the Tuscan Sun, Fierce People, Must Love Dogs, Hollywoodland και Nights in Rodanthe. Πρωταγωνίστησε επίσης σε ταινίες δράσης όπως το Jumper και το Untraceable.

Ταραγμένη οικογενειακή ζωή

Η οικογενειακή ζωή την Λέιν δεν κύλησε ομαλά. Παντρεύτηκε τον ηθοποιό Christopher Lambert τον Οκτώβριο του 1988, αλλά μετά από πολλά διαλείμματα, το ζευγάρι χώρισε οριστικά το 1994. Έχουν μια κόρη που ονομάζεται Eleanor Lambert, η οποία είναι μοντέλο και συγγραφέας. Η Λέιν παντρεύτηκε τον ηθοποιό Τζος Μπρόλιν τον Αύγουστο του 2004, αλλά αμέσως μετά, το ζευγάρι άρχισε να έχει συζυγικά προβλήματα. Κλήθηκε η αστυνομία, αλλά δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του Μπρόλιν. Και έτσι χώρισαν τον Δεκέμβριο του 2013. Φαίνεται ότι η οικογενειακή ζωή της Diane Lane  δεν ήταν όσο ευτυχισμένη θα περίμενε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments