Διεθνή

Ουκρανία: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί και περισσότεροι από 30 οι τραυματίες

Ουκρανία: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί και περισσότεροι από 30 οι τραυματίες
Ουκρανία: Η Λουντμίλα Ντενίσοβα ανακοίνωσε ότι τρεις δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και 30 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και ήδη οι ανθρώπινες απώλειες ανεβαίνουν ραγδαία. Η Λουντμίλα Ντενίσοβα ανακοίνωσε ότι τρεις δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 30 έχουν τραυματισθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Τουλάχιστον 35 δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα» των ρωσικών δυνάμεων, έγραψε η Λουντμίλα Ντενίσοβα στον λογαριασμό της στο Telegram. Ο Αμερικανός Μπρεντ Ρενό σκοτώθηκε από σφαίρα στα βορειοδυτικά προάστια του Κιέβου, ο ουκρανός δημοσιογράφος Γεβγκένι Σακούν σκοτώθηκε κατά τον βομβαρδισμό του πύργου της τηλεόρασης στο Κίεβο και ο ουκρανός Βίκτορ Ντούνταρ σκοτώθηκε κατά τις μάχες στο Μικολάιφ στην νότια Ουκρανία.

Τραυματίστηκαν πολλοί δημοσιογράφοι

Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν τραυματισθεί από «σκόπιμα πυρά του εχθρού», πρόσθεσε αναφέροντας περιπτώσεις Ελβετών, Τσέχων, Δανών και Βρετανών. «Ο εχθρός προσπαθεί επίσης να καταστρέψει την οπτικοακουστική υποδομή της Ουκρανίας», συνέχισε η Λουντμίλα Ντενίσοβα αναφερόμενη στην επιθέσεις κατά των πύργων της τηλεόραση στο Κίεβο, το Λουτσκ και το Ριβνέ.

Ο απολογισμός του βομβαρδισμού κατά του πύργου του Ριβνέ έφθασε σήμερα στους 19 νεκρούς.

Ώρα μηδέν για το Κίεβο

Είχε προηγηθεί έκτακτη ανακοίνωση για την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, το οποίο ρωσικές δυνάμεις φέρεται να έχουν περικυκλώσει και να είναι έτοιμες για εισβολή τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, από το βράδυ της Τρίτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης (διάστημα 35 ωρών) θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας έχει δεχθεί αμέτρητους βομβαρδισμούς στα προάστιά της κατά τη διάρκεια της νύχτας, με δύο κτήρια κατοικιών να δέχονται πυραυλική επίθεση και να αφήνουν πίσω τους νεκρούς, τραυματίες κι αγνοούμενους. «Απαγορεύεται η μετακίνηση στην πόλη χωρίς ειδική άδεια, εκτός από το να πηγαίνεις σε καταφύγια βομβών» είπε ο Βιτάλι Κλίτσκο.

«Η πρωτεύουσα είναι η καρδιά της Ουκρανίας και θα την υπερασπιστούμε. Το Κίεβο, το οποίο είναι επί του παρόντος το σύμβολο και η μπροστινή επιχειρησιακή βάση της ελευθερίας και της ασφάλειας της Ευρώπης, δεν θα παραδοθεί από εμάς» πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments