Κόσμος

Τσαβούσογλου σε Λαβρόφ: Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τη συνθήκη του Μοντρέ

Τσαβούσογλου σε Λαβρόφ: Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τη συνθήκη του Μοντρέ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Τσαβούσογλου σε Λαβρόφ: Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι η χώρα θα συνεχίσει να εφαρμόζει την συνθήκη του Μοντρέ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά από συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να εφαρμόζει την συνθήκη του Μοντρέ. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε πως ο αποκλεισμός των πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου θα συνεχίσει να ισχύει.

Μιλώντας με τον Ρώσο υπ. ΕΞωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ξεκαθάρισε την πρόθεση αυτή της Τουρκίας, και τόνισε πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να έχει ρόλο διαμεσολαβητή για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, γιατί όπως είπε έχει καλές σχέσεις και με τη Ρωσία και με τις ΗΠΑ.

Από τη μεριά του ο Λαβρόφ είπε πως Ρωσία και Τουρκία έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τα όσα γίνονται στην Ουκρανία, ωστόσο εκτιμά το ρόλο της Άγκυρας ως διαμεσολαβήτριας.

Δείτε το βίντεο

https://twitter.com/mfa_russia/status/1504045204906590209?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1504045204906590209%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2022%2F03%2F16%2Fpolitics%2Fdiplomatia%2Ftsavousoglou-se-lavrof-tourkia-tha-synexisei-na-efarmozei-ti-synthiki-tou-montre%2F

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.