Διεθνή

Μαργαρίτης Σχοινάς:  Ισότιμη μεταχείριση Ουκρανών και Σύριων προσφύγων

Μαργαρίτης Σχοινάς:  Ισότιμη μεταχείριση Ουκρανών και Σύριων προσφύγων

Πηγή Φωτογραφίας: Middle East Monitor

"Οι Βρυξέλλες έχουν ακολουθήσει ακριβώς την ίδια προσέγγιση στους πρόσφυγες που έφυγαν από τον πόλεμο στη Συρία με εκείνους που έφυγαν από την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή" υποστήριξε ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς υποστηρίζει ότι “δεν υπάρχουν διπλά μέτρα και σταθμά στην υποδοχή των Ουκρανών και Σύριων προσφύγων”

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προσφέρει την ίδια βοήθεια στους πρόσφυγες που έφυγαν από τον πόλεμο στη Συρία με εκείνους που έφυγαν από την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στα τέλη Φεβρουαρίου, δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Εκδώσαμε σε όλους τους [Ουκρανούς πρόσφυγες] καθεστώς προσωρινής προστασίας παρέχοντας πλήρη και άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες περίθαλψης, στέγασης και απασχόλησης, μία μόλις εβδομάδα μετά το ξέσπασμα του πολέμου», είπε ο κ. Σχοινάς μπροστά σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Ερωτηθείς για τη μεταχείριση των προσφύγων από την ΕΕ κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015, όταν η Ευρώπη κατακλυζόταν από την άφιξη περισσότερων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων, κυρίως φυγάδων από τον πόλεμο στη Συρία, ο κ. Σχοινάς ισχυρίστηκε ότι οι Βρυξέλλες είχαν ακολουθήσει «ακριβώς την ίδια προσέγγιση».

«Πιστεύω ότι κάναμε το καθήκον μας και δεν βλέπω διπλά μέτρα και σταθμά σε αυτό», τόνισε.

Ωστόσο, ο κ. Σχοινάς χαρακτήρισε την τρέχουσα ανθρωπιστική κρίση ως «μοναδική» από την οπτική των Ευρωπαίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments