Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιστική εικόνα στη Λβιβ – 109 άδεια καροτσάκια για τα 109 νεκρά παιδιά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιστική εικόνα στη Λβιβ – 109 άδεια καροτσάκια για τα 109 νεκρά παιδιά

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter/ANTS

Παιδιά θύματα του πολέμου άφησαν άδεια την αγκαλιά των γονιών τους και τα καρότσια τους

Οι άμαχοι και κυρίως τα παιδιά είναι τα αθώα θύματα ενός πολέμου.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με τους βομβαρδισμούς να πλήττουν αδιακρίτως ακόμα και μέρη όπου έβρισκαν καταφύγιο και άσυλο οι άμαχοι, αφήνοντας πίσω καμένη γη και εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους, δεκάδες παιδιά.

Η εικόνα που κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, είναι ανατριχιαστική και αποτυπώνει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο τη φρίκη του πολέμου.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης Λιλ, τοποθετήθηκαν 109 άδεια παιδικά καρότσια στη μνήμη των 109 νεκρών παιδιών, μέχρι στιγμής .

Η δημοτική αρχή της Λβιβ παρέταξε 109 καροτσάκια, ένα για κάθε παιδί που σκοτώθηκε από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Δύο αρκουδάκια τοποθετήθηκαν σε έναν μάρσιππο και ένα κοριτσάκι κάθισε σε ένα παγκάκι κρατώντας μια μικρή ουκρανική σημαία.

«Θυμηθείτε τα παιδιά σας, όταν ήταν μικρά και κάθονταν σε καροτσάκια όπως αυτά», δήλωσε η Ζουράβκα Νατάλια Τονκόβιτ, μια Καναδή υπήκοος ουκρανικής καταγωγής, η οποία περνούσε από το σημείο, σαν να ήθελε να απευθυνθεί στις Ρωσίδες μητέρες.

«Κάποια (παιδιά) δεν θα καθίσουν σε αυτά τα καροτσάκια, διότι είναι νεκρά. Συγκρίνετέ τα αυτά με τα δικά σας παιδιά, θυμηθείτε τα συναισθήματά σας προς τα ίδια σας τα παιδιά… Δεν θέλω να δω κανένα άδειο παιδικό καρότσι», συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments