Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γιάννης Οικονόμου: Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Γιάννης Οικονόμου: Ξεκίνησε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου από τη Θεσσαλονίκη. 

Η ενημέρωση από την Θεσσαλονίκη αποδεικνύει το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την πόλη, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την έναρξη ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.  Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν χθες για την ακρίβεια.

Για τα μέτρα στήριξης

Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας για όσο διάστημα μας χρειαστεί, σημείωσε και πρόσθεσε ότι τα μέτρα ενίσχυσης, το ύψος των οποίων έχει φτάσει τα 4 δισ. ευρώ, στηρίζονται σε δύο βάσεις, όπως είπε:

  • 1. είναι στοχευμένα και όχι οριζόνται για την στήριξη των πιο αδύναμων
  • 2. είναι συνεπή με την υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική. «Δεν θα θυσιάσουμε την οικονομικη σταθερότητα της χώρας» είπε.

Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κάθε δυνατή στήριξη, χωρίς να διαλυθούν τα δημόσια οικονομικά, είπε χαρακτηριστικά. Για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο κυβερνητικός εκρπόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται και πάλι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, τιμώντας τη μακραίωνη παράδοση που εκπροσωπεί.

Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ θιασώτης των ίσων αποστάσεων, δεν στοιχήθηκε ποτέ με τις δυναμείς της αδικίας. Είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό και σε κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου, πρόσθεσε. Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια και τα εθνικά μας συμφέροντα. «Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει το συντομότερο και η ΕΕ εργαζεται σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ελλάδα είναι μπροστά σε αυτή την προσπάθεια». «Η Ελλάδα έχει στείλει ανθρωπιστική βοήθεια και εξοπλισμό στην Ουκρανία. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάτι παραπάνω ως προς αυτό το θέμα» είπε ερωτηθείς εάν η χώρα θα στείλει επιπλέον εξοπλισμο για την άμυνα της Ουκρανίας.

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Για την συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν ο κ. Οικονόμου είπε ότι δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις, είμαστε εδώ να δουμε αν θα επιβεβαιωθεί το θετικό κλίμα που υπήρξε. Είναι προς το συμφέρον και των δύο χώρων να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες εντάσεις στην περιοχή. Είναι άμεση ανάγκη να παρέμβει η Ευρώπη στο κομμάτι της ενέργειας. Σήμερα χρειάζεται μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία. Ο πρωθυπουργός έχει καταθεσει πρότασεις που θα ανακουφίσουν τους πολίτες. Απαιτετία άμεση ευρωπαϊκή παρέμβαση.

Δείτε την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments