Αθλητισμός

Κίνηση έκπληξη ο Γιαννακόπουλος – Βάζει 15.000.000 ευρώ

Κίνηση έκπληξη ο Γιαννακόπουλος – Βάζει 15.000.000 ευρώ
Διεύρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ετοιμάζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που αναμένεται να κάνει "θεαματική" είσοδο στο Real Estate με επένδυση ¨μαμούθ" στον τουρισμό

Την επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητάς του ετοιμάζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αναμένεται να κάνει δυναμική είσοδο στο Real Estate, επενδύοντας στον τουρισμό.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, ετοιμάζει την πρώτη επένδυσή του στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Πάργα, όπου προσφάτως η σχεδόν νέα Black Delta Entertainment Services και ο Δήμος Πάργας  υπέγραψαν τη συμβολαιογραφική πράξη μίσθωσης του ακινήτου των 40 και πλέον στρεμμάτων στη θέση Κλιμάτι. Εκεί όπου λειτουργούσαν παλιότερα οι κατασκηνώσεις του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ).

Το μίσθωμα που θα καταβάλει η εταιρεία του ομίλου Γιαννακόπουλου στον δήμο ανέρχεται σε 330.000 κατ’ έτος (ο διαγωνισμός έγινε με τιμή πρώτης προσφοράς τις 60.000 ευρώ). Ποσό που ανέρχεται σε περίπου 15 εκατομμύρια για τα 40 έτη στα οποία αφορά το συμβόλαιο, σύμφωνα με τους επενδυτές.

«Η περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο αλλά και ολόκληρη η ακτογραμμή που ξεκινάει από την Δυτική Ελλάδα και καταλήγει στην Πάργα παρουσιάζει μεγάλη, για να μην πω παντελή, έλλειψη μεγάλων τουριστικών επενδύσεων», δήλωσε ο κ. Μπαρούτας. «Οι πρώτες σκέψεις που κάναμε για το εν λόγω ακίνητο ήταν η δημιουργία ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος υψηλών προδιαγραφών. Που θα προσελκύει τουρίστες με υψηλά standards για τις διακοπές τους. Βέβαια, δεν αποκλείουμε και τη μικτή χρήση. Δηλαδή ξενοδοχειακή μονάδα και κάποιες βίλες. Όλα όμως είναι υπό σκέψη. Και υπό την αίρεση της τελικής απόφασης που θα λάβουμε το επόμενο διάστημα».

Σημειωτέον ότι οι επενδυτές δεσμεύτηκαν να προσλάβουν το 50% τουλάχιστον του προσωπικού που θα απασχολεί κατά προτεραιότητα από δημότες της περιοχής.

Η Black Delta μετρά σχεδόν δύο χρόνια ζωής, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προχωρήσει σε άλλες ουσιαστικές κινήσεις, εκτός από το deal στην Πάργα. Συστάθηκε το 2020 με σκοπούς την εκμετάλλευση και την ίδρυση επισιτιστικών επιχειρήσεων.

Πρόεδρος της εταιρείας έχει οριστεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ενώ στο Δ.Σ. ρόλο έχει και ο Ευάγγελος Κοταρίδης, επικεφαλής της Sports Spirit. Εταιρεία η οποία έχει έδρα τη διεύθυνση του ομίλου Μαροσούλη – Κοταρίδη. Που ελέγχει κέντρα διασκέδασης, όπως η Ιερά Οδός, το NOX, το Φως, το Γκάζι Live & Stage και τα Privilege. Στο τιμόνι είναι ο Χαράλαμπος Μπαρούτας, με εμπειρία στο real estate και θητεία στην επενδυτική εταιρεία Glafka Capital.

«Δεν κρύβω ότι υπάρχει στις προθέσεις της εταιρείας η περαιτέρω ανάπτυξη στον κλάδο του τουρισμού και του ακινήτου που περιλαμβάνεται σε αυτόν. Εξετάζουμε διεξοδικά τις τάσεις που υπάρχουν στον τουριστικό κλάδο και στον κλάδο των ακινήτων. Μελετάμε ξεχωριστά την κάθε περίπτωση και λαμβάνουμε την απόφαση με γνώμονα την βιωσιμότητα ενός project. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε την αγορά και όχι μόνο να συμμετέχουμε σε αυτήν.

Παρόλη τη ρευστότητα που δημιούργησε η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια, οι επενδύσεις και το ενδιαφέρον στον τουριστικό τομέα συνέχισαν σχεδόν στους ίδιους ρυθμούς. Και η ζήτηση για νέες ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών συνεχίστηκε κανονικότατα. Θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την ζήτηση», δήλωσε ο κ. Μπαρούτας στο mononews.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments