Διεθνή

Μήνυμα Ζελένσκι προς ελβετικές τράπεζες: Πάρτε αυστηρότερα μέτρα κατά Ρώσων ολιγαρχών

Μήνυμα Ζελένσκι προς ελβετικές τράπεζες: Πάρτε αυστηρότερα μέτρα κατά Ρώσων ολιγαρχών

Πηγή Φωτογραφίας: SKY NEWS

Ο Ουκρανός πρόεδρος απευθύνθηκε σε χιλιάδες Ελβετούς μέσω βίντεο που μεταδόθηκε από γιγαντοοθόνη κατά τη διάρκεια αντιπολεμικής διαδήλωσης στη Βέρνη

Μέσω βίντεο απευθύνθηκε στους χιλιάδες Ελβετούς κατά τη διάρκεια αντιπολεμικής διαδήλωσης στη Βέρνη, ο Ουκρανός πρόεδρος .

Ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι ευχαρίστησε την Ελβετία για την υποστήριξή της μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά ζήτησε περισσότερη δράση από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, καλώντας την να πατάξει τους Ρώσους ολιγάρχες που, όπως λέει, βοηθούν στον πόλεμο στη χώρα του από την ασφάλεια των «όμορφων ελβετικών πόλεων».

πηγή φώτο: SKYNEWS

“Οι τράπεζές σας είναι εκεί που βρίσκονται τα χρήματα των ανθρώπων που εξαπέλυσαν αυτόν τον πόλεμο. Αυτό είναι οδυνηρό. Αυτός είναι επίσης ένας αγώνας ενάντια στο κακό, ότι οι λογαριασμοί τους έχουν παγώσει. Αυτό θα ήταν επίσης αγώνας, και μπορείτε να το κάνετε αυτό.

“Οι Ουκρανοί αισθάνονται τι είναι όταν καταστρέφονται πόλεις. Καταστρέφονται με εντολή ανθρώπων που ζουν στην Ευρώπη, σε όμορφες ελβετικές πόλεις, που απολαμβάνουν ιδιοκτησία στις πόλεις σας. Θα ήταν πραγματικά καλό να τους αφαιρέσετε αυτό το προνόμιο.”

Η Ελβετία δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά έχει υιοθετήσει τις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον Ρώσων πολιτών και οντοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εντολών για πάγωμα της περιουσίας τους σε ελβετικές τράπεζες.

Οι τράπεζες της χώρας κατέχουν ρωσικό πλούτο έως και 213 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ένωσης χρηματοπιστωτικού κλάδου της χώρας.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments