Ελλάδα

Καιρός: Χιόνια σε πολλές περιοχές της Αττικής – Ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

Καιρός: Χιόνια σε πολλές περιοχές της Αττικής –  Ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στον Υμηττό τα χιόνια είναι πυκνά, ενώ ανάλογο σκηνικό επικρατεί και στα βόρεια προάστια.

Μία ημέρα πριν την Εαρινή Ισημερία και οι Αθηναίοι, ξύπνησαν με χιόνια, γεγονός ασυνήθιστο γενικά για μήνα Μάρτιο, καθώς σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας έχουν ντυθεί στα λευκά με τον καιρό να μην αστειεύεται.

Από το βράδυ του Σαββάτου είχε ξεκινήσει η χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Σε Ζωγράφου, Γκύζη, Γαλάτσι, Ψυχικό έχει ρίξει αρκετό χιόνι.

Στον Υμηττό τα χιόνια είναι πυκνά, ενώ ανάλογο σκηνικό επικρατεί και στα βόρεια προάστια.

Το κρύο ήταν και θα συνεχίσει να είναι τσουχτερό σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής και σήμερα Κυριακή.

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέος τύπου οχημάτων

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέος τύπου οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών, στο ρεύμα προς Θήβα, από το 5ο χιλιόμετρο (από το πρατήριο καυσίμων της REVOIL, πρώην CYCLON).

Ακόμη, έχει διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της Λ. Θησέως στην Εκάλη και από το 414 ΣΝΕΝ (Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων) έως το ύψος του πάρκου της Ανατολής, στον Μαραθώνα.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην ανώνυμη οδό από το ύψος Καλοπούλα, στην Καισαριανή, προς τον Υμηττό, καθώς και στην οδό Αγίου Παντελεήμονος από το ύψος της οδού Ξενίας (Κηφισιά) στο ρεύμα προς την Ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος Κοκκιναρά Πεντέλης.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κυρίως μέτριας έντασης στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 8 με 9 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια κυρίως ορεινά. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα νότια. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κυρίως μέτριας έντασης, ενώ θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κρήτη, Κυκλάδες 

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα 

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments