Ελλάδα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην Αθήνα ο Έλληνας πρόξενος Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην Αθήνα ο Έλληνας πρόξενος Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Μετά από ένα πολυήμερο ταξίδι εν μέσω βομβαρδισμών και κινδύνων, ο Έλληνας πρόξενος Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης, επέστρεψε ασφαλής στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα έφτασε το απόγευμα της Κυριακής,  ο πρόξενος Μαριούπολης Μανώλης Ανδρουλάκης, μετά από ένα πολυήμερο οδικό ταξίδι, εν μέσω βομβαρδισμών, που πολλές φορές χρειάστηκε να αλλάξει τη διαδρομή του κομβόι.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον περίμεναν η σύζυγός του με το παιδί τους και ο πατέρας του Έλληνα πρόξενου. Η σύζυγος του Μανώλη Ανδρουλάκη στις πρώτες της δηλώσεις ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την επιχείρηση που έστησε προκειμένου ο σύζυγός της να διαφύγει από τη Μαριούπολη.

Οι πρώτες δηλώσεις του Έλληνα πρόξενου

«Δεν είχα καταλάβει το μέγεθος που είχε λάβει το ζήτημα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης στις πρώτες δηλώσεις του. «Η Μαριούπολη θα μπει σε μια λίστα πόλεων παγκοσμίως που καταστράφηκαν τελείως», πρόσθεσε ο Έλληνας πρόξενος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να επιστρέψει σώος και ασφαλής στην Ελλάδα.

«Μέσα σε 24 ώρες χάθηκαν όλες οι υποδομές στη Μαριούπολη», είπε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης, κάνοντας έκκληση να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και να απεγκλωβιστούν οι άμαχοι.

«Το σημείο όπου βρισκόμουν χτυπήθηκε δύο φορές», είπε επίσης, αλλά πρόσθεσε πως «ήξερα πως δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα μου».

«Ήρωες είναι όσοι έχουν μείνει πίσω στη Μαριούπλη», συμπλήρωσε.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που εγκατέλειψε τη Μαριούπολη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments