Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στη Μόσχα επισημαίνοντάς του ότι οι διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα διακοπής

Με την επισήμανση – προειδοποίηση ότι οι σχέσεις των δυο χωρών είναι στα πρόθυρα της διακοπής, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε και ενημέρωσε σχετικά τον Αμερικανό πρέσβη στη Μόσχα.

Σύμφωνα πάντα με τη ρωσική πλευρά, η αιτία για την επιδείνωση των σχέσεων των δυο χωρών είναι τα όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος ιδιαίτερα στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο, μεταξύ άλλων, αποκάλεσε «εγκληματία πολέμου».Το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «απαράδεκτη» και «ασυγχώρητη» ρητορική από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

Ρωσική πηγή ασφαλείας, ωστόσο, έσπευσε να υποβαθμίσει την κίνηση αυτή, λέγοντας ότι η Μόσχα δεν σκοπεύει να υλοποιήσει την απειλή της. Υπενθυμίζεται ότι, ερωτηθείς σχετικά την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν δεν απέφυγε να χαρακτηρίσει τον Ρώσο πρόεδρο «εγκληματία πολέμου»,  Λίγο αργότερα προέβη και σε νέους χαρακτηρισμούς, όπως αυτόν του δικτάτορα. Είχε προηγηθεί η έκδοση απόφασης από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με την οποία διέταζε τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τη ρητορική περί εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία στην Ουκρανία υιοθέτησε σήμερα και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν θα βρεθεί στην Ευρώπη  την Τετάρτη για 3η φορά από την ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας τον Ιανουάριο του 2021.

Την Πέμπτη, προγραμματίζεται να συμμετάσχει σε ειδικές συνόδους του NATO, της ΕΕ και της G7 στις Βρυξέλλες.

Την Παρασκευή θα βρίσκεται στη Βαρσοβία, όπου θα συζητήσει διμερώς με τον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα. Δεν σκοπεύει ωστόσο να επισκεφθεί το Κίεβο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments