Nέα της αγοράς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον “αέρα” οι ναυτασφαλίσεις στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον “αέρα” οι ναυτασφαλίσεις στη Ρωσία
Οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία επεκτάθηκαν στη ναυτιλία. Η Διεθνής Ένωση Νηογνομώνων-IACS διέγραψε τον ρωσικό νηογνώμονα -Russian Maritime Register of Shipping.

Χάος επικρατεί στη ναυτασφαλιστική αγορά καθώς πολλές ασφαλιστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Swiss Re, Allianz, Zurich, Hannover Re και Generali δήλωσαν ότι δεν θα ασφαλίσουν ούτε θα ανανεώσουν την ασφάλιση σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη Ρωσία.

Οι τρεις μεγαλύτερες μεσιτικές, η Marsh, η Aon και η WTW, έκλεισαν επίσης τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία. Πρόβλημα συνιστά και το γεγονός ότι οι κύριοι ρωσικοί πάροχοι ναυτασφαλίσεων αντασφαλίζονται κυρίως στο Λονδίνο, όπου οι κορυφαίες εταιρείες τους αρνούνται συνεργασία.

Το Συμβούλιο IACS ενέκρινε ψήφισμα ότι η συμμετοχή του Ρωσικού Ναυτιλιακού Μητρώου στην IACS αποσύρεται με άμεση ισχύ

Μετά τις πρόσφατες, τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία και τις ενέργειες στις οποίες προχώρησαν οι κυβερνήσεις της Δύσης και άλλες οντότητες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων, και των κυρώσεων που επέβαλε στη Ρωσία το Ηνωμένο Βασίλειο όπου εδρεύει η Διεθνής Ένωση Νηογνωμόνων (IACS), το Συμβούλιο της IACS, ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει συνεχώς τις κυρώσεις που επιβάλλονται για να διασφαλίσει ότι συμμορφώνεται πλήρως με όλες τις νομικές απαιτήσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της εν εξελίξει αξιολόγησης, και μετά τη λήψη εξωτερικών νομικών συμβουλών, το Συμβούλιο IACS συμφώνησε χθες ότι η συνεχιζόμενη ιδιότητα μέλους της IACS του Ρωσικού Ναυτικού Μητρώου (RMRS) δεν είναι πλέον δυνατή. Ως εκ τούτου, και σύμφωνα με τους όρους του καταστατικού της που απαιτεί συμφωνία από το 75% ή περισσότερα των μελών της, το Συμβούλιο IACS ενέκρινε επομένως ψήφισμα ότι η συμμετοχή του Ρωσικού Ναυτιλιακού Μητρώου στην IACS αποσύρεται με άμεση ισχύ.

Η IACS λυπάται βαθύτατα για τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση και ελπίζει ότι οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία θα σταματήσουν το συντομότερο δυνατό και ότι η ειρήνη θα επιστρέψει στην περιοχή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Βρετανικού Νηογνώμονα, Lloyds Register, να αποσυρθεί από τη Ρωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments