Πολιτική

Γιάννης Κωνσταντάτος στο pagenews.gr: Πάντα στο ύψος των περιστάσεων η Αυτοδιοίκηση

Γιάννης Κωνσταντάτος στο pagenews.gr: Πάντα στο ύψος των περιστάσεων η Αυτοδιοίκηση
Ο Γιάννης Κωνσταντάτος γράφει στο pagenews.gr για την Αυτοδιοίκηση ότι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, προστάτεψε τους πολίτες και εκμεταλλεύτηκε την πανδημία επενδύοντας στα θετικά της.

Με πρωτοφανή φαινόμενα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οι Δήμοι τους τελευταίους μήνες. Φαινόμενα που πολλοί δεν πιστεύαμε ότι θα συμβούν, αφού σε κάποιες περιπτώσεις φαντάζουν ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας που συναντά κανείς στις μεγάλες κινηματογραφικές αίθουσες.

Η πανδημία έφερε ένα σοβαρό πλήγμα στην καθημερινότητα των δημοτών, άλλαξε τις μέχρι σήμερα συνήθειες μας σε πολλούς τομείς. Είτε αυτοί έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση του δημότη από τις δημοτικές μας υπηρεσίες, είτε έχουν να κάνουν με τη διεξαγωγή εκδηλώσεων κάθε είδους. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα πλέον έχουν ενταχθεί στην καθημερινότητα μας και όλος ο προγραμματισμός γίνεται βάσει των υγειονομικών υποδείξεων από τις αρμόδιες επιτροπές.

Ο κορωνοϊός έδωσε ένα γερό μάθημα στο πως μπορεί να ανατραπούν όλα τα δεδομένα. Επιβεβαίωσε πως τίποτε δεν είναι σταθερό και σίγουρο και πως ο συνάνθρωπος και οι ανάγκες του έρχονται σε προτεραιότητα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κλήθηκε να διαχειριστεί ένα μέχρι πρότινος άγνωστο μονοπάτι, με αβέβαιο το πως και που θα οδηγήσει η όλη συγκυρία.

Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, προστάτεψε τους πολίτες και εκμεταλλεύτηκε την πανδημία επενδύοντας στα θετικά της που ήταν μεταξύ άλλων η επίσπευση ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και η από απόσταση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ένα δεύτερο πλήγμα ήρθε να προστεθεί με την ενεργειακή κρίση που επιδείνωσε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι Δήμοι καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν νέο οικονομικό εχθρό.

Ο Δήμος μας εφαρμόζει κοινωνικές πολιτικές ανακούφισης για τις ευάλωτες ομάδες του Δήμου και μέσω των κοινωνικών του δομών καλύπτει βασικές ανάγκες των πολιτών του που χρήζουν βοήθειας.

Σήμερα, ανταποκρινόμενοι στη νέα πρόκληση, αυτή που φέρνει το κύμα προσφύγων Ουκρανών κάθε ηλικίας ο Δήμος μας βγαίνει μπροστά για να στηρίξει τον άνθρωπο! Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και συγκέντρωσαν άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης για να συνδράμουν στην επούλωση των πληγών του Ουκρανικού λαού.

Εμείς είμαστε ένας προσφυγικός Δήμος και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε αυτή την κατάσταση, γι’ αυτό και ανοίξαμε την αγκαλιά μας από την πρώτη στιγμή εκδηλώνοντας δημόσια την πρόθεσή μας να φιλοξενήσουμε οικογένειες από την Ουκρανία.

Κάθε κρίσιμο ζήτημα βρίσκει την Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή, να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. Αυτή την αυτοδιοίκηση υπηρετούμε και πάνω σε αυτούς τους σκοπούς πορευόμαστε.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος είναι Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments