Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Μπλόκο” της Ρωσίας στη Google News

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Μπλόκο” της Ρωσίας στη Google News

Πηγή Φωτογραφίας: maven

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η google παρείχε πρόσβαση σε «πολλά δημοσιεύματα και υλικό που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες (…) για την εξέλιξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο ουκρανικό έδαφος»

Απέκλεισε την πρόσβαση στη διαδικτυακή ειδησεογραφική πύλη Google News η ρωσική ρυθμιστική αρχή για τα μέσα ενημέρωσης (Roskomnadzor), με την κατηγορία ότι διευκόλυνε την πρόσβαση σε «ψευδείς» πληροφορίες για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Ρωσία την εισβολή στην Ουκρανία.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος της Γενικής Εισαγγελίας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία χωρίς να τα κατονομάζει.

Η Google News παρείχε πρόσβαση σε «πολλά δημοσιεύματα και υλικό που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες (…) για την εξέλιξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο ουκρανικό έδαφος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές αρχές εντείνουν τον έλεγχο στα μέσα ενημέρωσης.

Σε πολλά, μεταξύ των οποίων και στο BBC, απαγορεύτηκε η πρόσβαση. Δικαστήριο της Μόσχας χαρακτήρισε «εξτρεμιστικές» τις αμερικανικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram ενώ την περασμένη εβδομάδα η Roskomnadzor κατηγόρησε για «τρομοκρατικές» ενέργειες το Google και το YouTube, κάνοντας το πρώτο βήμα για την απαγόρευσή τους.

Με βάση έναν νέο νόμο που ψηφίστηκε στις αρχές Μαρτίου, όποιος μεταδίδει «ψευδείς» πληροφορίες για τον ρωσικό στρατό κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments