Αθλητισμός

Γιουβέντους: Στο στόχαστρο για ψευδή λογιστικά στοιχεία

Γιουβέντους: Στο στόχαστρο για ψευδή λογιστικά στοιχεία

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Γιουβέντους: Για δεύτερη φορά, η Ιταλική ομάδα ερευνάται για πιθανή φοροδιαφυγή την περίοδο 2019-2021.

Η Γιουβέντους βρίσκεται ξανά στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών για πιθανή φοροδιαφυγή. Οι έρευνες γίνονται για την περίοδο 2019-2021 συνεχίζονται, με εφοριακούς να κάνουν ξαφνική έφοδο σε δικηγορικά έγγραφα σε όλη την Ιταλία αναζητώντας κρυμμένα συμβόλαια.

Πριν από μερικούς μήνες η Γιουβέντους είχε μπει στο μικροσκόπιο των οικονομικών ελεγκτικών αρχών στην Ιταλία για μυστικές και παράνομες οικονομικές και μεταγραφικές συναλλαγές, με την υπόθεση να φαίνεται πως όχι μόνο δεν μπήκε στο σύρταρι αλλά εξακολουθεί να ταλανίζει την βέκια σινιόρα.

Τι ανέφερε δημοσίευμα της La Stampa

Όπως αποκάλυψε με δημοσίευμά της η εφημερίδα “La Stampa”, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από πλευράς οικονομικών ελεγκτικών μηχανισμών, με εφόδους σε γραφεία διαφόρων ιταλικών πόλεων, ως μέρος της έρευνας για πιθανή φοροδιαφυγή της διοίκησης των μπιανκονέρι μέσω ιδιωτικών συμβολαίων σε παίκτες.

Οι έφοδοι αυτοί έγιναν σε δικηγορικά γραφεία σε Τορίνο, Μιλάνο και Ρώμη, κατόπιν σχετικής εντολής από τους αρμόδιους Εισαγγελείς, με το εν λόγω μέσο να υποστηρίζει πως οι εφοριακοί έψαχναν να βρουν ιδιωτικά συμβόλαια που είχε συνάψει η ομάδα του Τορίνου με παίκτες, αναφορικά με μισθούς και μπόνους.

Ποια περίοδο αφορούν οι συμφωνίες

Οι συγκεκριμένες συμφωνίες -που φέρεται να έγιναν κάτω από το τραπέζι- αφορούν μία περίοδο μεταξύ του 2019 και του 2021 εν μέσω πανδημίας, και είχαν να κάνουν με προσπάθεια της Γιουβέντους να ισορροπήσει τα λογιστικά της βιβλία.

Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, η Εισαγγελία του Τορίνο είχε ανακαλύψει μια “πρακτική” κατά την οποία ορισμένα απόρρητα έγγραφα φυλάσσονταν έξω από τα κεντρικά γραφεία και στη συνέχεια καταστρέφονταν μόλις έληγε η “εγγύησή” τους και δεν είχαν να εξυπηρετήσουν κάποιο περαιτέρω σκοπό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments