Αθλητισμός

Εθνική: Ντεμπούτο Πογέτ στο φιλικό με τη Ρουμανία

Εθνική: Ντεμπούτο Πογέτ στο φιλικό με τη Ρουμανία

Πηγή Φωτογραφίας: ROCKET REPORT

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Ρουμανίας σε φιλικό παιχνίδι, με τον Γκουστάβο Πογέτ να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της

Η εκκίνηση της εποχής του Γκουστάβο Πογιέτ στην εθνική ομάδα ανδρών γίνεται απόψε (25/3, 20.15) στο Βουκουρέστι.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι μόλις ο δεύτερος μη Ευρωπαίος στην ιστορία της εθνικής ομάδας. Κατά σύμπτωση και ο πρώτος ήταν Ουρουγουανός, ο Σέρχιο Μαρκαριάν, που πριν από επτά χρόνια τέτοια εποχή είχε αναλάβει για μόλις τρία παιχνίδια.

Ο Πογέτ δούλεψε στη χώρας μας την περίοδο 2015-16 ως προπονητής της ΑΕΚ. Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει εθνική ομάδα, έχοντας εργαστεί στις Μπράιτον, Σάντερλαντ (Αγγλία), Μπέτις (Ισπανία), Σανγκάη Σανχούα (Κίνα), Μπορντό (Γαλλία) και Ουνιβερσιτάδ Κατόλικα (Χιλή).

Η πρώτη αποστολή του Πογέτ (αντικατέστησε τον Ολλανδό Τζον Φαν΄τ Σχιπ) έχει ως στόχο την πρόκριση, μέσω του UEFA Nations League, στη β΄ κατηγορία της διοργάνωσης. Η εθνική μας θ  αντιμετωπίσει στον όμιλό της τη Βόρεια Ιρλανδία, το Κόσοβο και την Κύπρο ή την Εσθονία.

Η προετοιμασία ξεκινά με το αποψινό φιλικό εναντίον της Ρουμανίας, στο στάδιο της Στεάουα και έχει ενδιαφέρον να δούμε τις πρώτες επιλογές του Ουρουγουανού προπονητή. Η αναμέτρηση Ρουμανία – Ελλάδα θα αρχίσει στις 20:15 και θα μεταδοθεί από δύο κανάλια, το OPEN και το Cosmotesports 1.

Η αποστολή για τα δύο φιλικά με τη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Γιώργος Αθανασιάδης, Γιώργος Τζαβέλλας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Κώστας Τσιμίκας, Λύρατζης, Δημήτρης Γούτας, Γιώργος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Νικολάου, Λάζαρος Ρότα, Μανώλης Σιώπης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Χρήστος Κουρφαλίδης, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Λημνιός, Πέτρος Μάνταλος, Τάσος Μπακασέτας, Τάσος Δουβίκας, Δημήτρης Πέλκας, Γιώργος Γιακουμάκης, Ευθύμης Κουλούρης, Βαγγέλης Παυλίδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments